Ral·lis

Domènech guanya i Bassas brilla

Ral·li Empordà. Orriols va abandonar en l’estrena amb el Ford Fiesta WRC i va deixar via lliure al guanyador, que es referma com a líder del campionat de Catalunya

Xavi Domènech-Àxel Coronado (Citroën DS3 R5), líders del campionat de Catalunya de ral·lis, van guanyar el 33è ral·li Empordà amb facilitat després de la retirada d’Albert Orriols-Lluís Pujolar, que estrenaven un Ford Fiesta WRC que va dir prou en el primer pas pels Àngels, quan Orriols dominava Domènech de només 1.9 segons. El segon lloc del podi va ser per a Pep Bassas-Manel Muñoz, autors d’un ral·li esplèndid amb un Peugeot 208 R2, amb el qual Bassas, fill de l’excampió d’Espanya, va contenir Segú-Gil (Citroën DS3 R3T) i Aikon-Jiménez (BMW M3). Tots tres van acabar separats de 21 segons. En la lluita pel podi també s’hi havien mantingut Francesc Gutiérrez-Carles Jiménez (BMW 325i) però a l’últim tram se’ls va avariar el motor.

Enric Xargay-Guifré Pujol (BMW 2002) van ser els millors entre els vehicles més antics, en sisè lloc. Dels altres protagonistes dels ral·lis catalans en dècades passades, Josep Alsina-Marta Anglada (Renault Clio R3T) van ser 12ns i Dani Sucarrat-Just Garcia (Renault Clio Sport), 29ns amb la direcció assistida avariada. Al Volant RACC es van imposar Salinas-Pujol.