Motociclisme

Márquez té pressa

El català supera Dovizioso en l’últim revolt, guanya la setena cursa de la temporada i pot resoldre el campionat en el Gran Premi del Japó

Viñales acaba tercer i puja al podi cinc curses després de l’últim cop

Marc Márquez (Honda) va deixar el títol de Moto GP pràcticament sentenciat amb la seva setena victòria de la temporada, aconseguida en el Gran Premi de Tailàndia, prova que s’estrenava en el calendari del mundial. El pilot català va fer un final de cursa estratosfèric en què va superar Andrea Dovizioso (Ducati) en l’últim revolt. El podi el va completar Maverick Viñales (Yamaha), que feia cinc curses –des d’Alemanya– que no hi pujava. El pilot de Cervera tindrà en la pròxima prova, al Japó (21 d’octubre), la primera oportunitat de certificar el que ja seria el seu cinquè títol de la categoria reina.

Márquez va fer una bona sortida des del primer lloc, posició que assolia per cinquantena vegada en la categoria reina –tercer pilot de la història que arriba a aquesta xifra–, però Valentino Rossi (Yamaha) va remuntar fins al segon lloc i es va posar a roda del de Cervera. De seguida es va veure que tenia ganes de brega, tot i que Márquez va mantenir el lideratge fins a la cinquena volta. Finalment, l’italià el va poder superar en una maniobra que Dovizioso va aprofitar per situar-se segon, però Márquez no va respondre als atacs i es va quedar en un còmode tercer lloc. A Rossi se’l veia amb ganes de guanyar la prova –no ha aconseguit cap victòria des del 25 de juny del 2017 (Assen)–, però el ritme trepidant que va exhibir a l’inici es va diluir i en l’onzena volta els seus dos perseguidors el sobrepassaven. En aquell moment s’havia format un grup de vuit pilots al capdavant, incloent-hi Viñales, quart, Àlex Rins i Dani Pedrosa. El vallesà va quedar descartat a causa d’una caiguda en la dinovena volta en la qual va perdre l’adherència del tren del davant.

Més endavant, Viñales començava a pressionar el seu company d’equip, a qui va avançar en la vintena volta. Sense intercanviar-se les posicions, Dovizioso i Márquez havien aconseguit obrir uns metres, però el de Roses va poder posar-se a roda de l’italià i afegir-se a la festa. A quatre voltes del final, Márquez va treure’s la son de les orelles i va començar a ensenyar la poteta a Dovizioso. Ho va provar amb un primer avançament, però va tirar massa endavant i l’italià va recuperar el primer lloc. El català hi va tornar tres cops més, però en tots els casos va obrir massa la trajectòria. Dovi va començar líder l’última volta, però Márquez no es va donar per vençut i va fer el cop definitiu en una maniobra magistral en l’últim revolt.

Amb aquesta victòria, el català augmenta fins a 77 punts el seu avantatge com a líder del campionat quan encara en queden 100 en joc. Això significa que en farà prou quedant al davant de Dovizioso a Motegi o no perdent dos punts respecte d’ell per ser proclamat campió per cinquena vegada.

4
podis
ha aconseguit Maverick Viñales aquesta temporada, sense cap victòria. Els altres tres van ser a Amèrica (segon), Holanda (tercer) i Alemanya (tercer).
Volia tenir la primera pilota de partit al Japó, però l’important és que tinc quatre curses per sentenciar
Marc Márquez
He fet un ‘Dovi style’. M’havia guanyat tres cops d’aquesta manera. Això et dona moral. M’ho he jugat tot i ha sortit bé

LES REACCIONS

37
circuits
són els que ha visitat Valentino Rossi durant la seva llarga trajectòria en el mundial de motociclisme després de l’estrena del Gran Premi de Tailàndia.

LES XIFRES

68
victòries
acumula Marc Márquez, xifra amb la qual empata amb Jorge Lorenzo en el cinquè lloc del rànquing de pilots més llorejats de la història, que lidera l’italià Giacomo Agostini (122).
Al principi he perdut temps i he forçat el pneumàtic, però content d’haver acabat sisè. Són uns bons punts
Àlex Rins
M’ha estat molt fàcil passar ‘Vale’ quan l’he atrapat, però ha estat impossible amb Dovizioso i Márquez
Maverick Viñales
Hem acabat a prop dels primers llocs, hem recuperat una mica el nostre estil sent molt forts al final i amb un gran potencial
Perdre així et sap greu, et penedeixes de com ho has fet, però no era una pista que ens fos favorable
Andrea Dovizioso
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)