Del llit i el sofà al desert
Motor. Laia Sanz confirma que serà a la sortida del pròxim Dakar, recuperada per fi d’una doble infecció que l’ha tingut tres mesos de baixa sense tocar la KTM 450 de ral·li
“Després de tot el que ha passat, ser a la sortida ja és un objectiu prou bo.” Laia Sanz disputarà a partir del 6 de gener el seu novè Dakar, per bé que hi arribarà en baixa forma després de tres mesos de “llit i sofà”, arran d’una doble infecció vírica i bacteriana. De fet, fa dues setmanes encara dubtava si hi correria o no. “Han estat uns mesos molt dolents. Els últims dies per fi m’he començat a trobar més bé, he començat a entrenar-me i a sentir-me esportista”, va explicar ahir a Barcelona. L’acte també va ser la posada de llarg del seu nou patrocinador personal principal, Soficat Xerox. “Els valors de la Laia són els que intentem transmetre”, va raonar Gerard Sicart, el director de l’empresa catalana.
Així doncs, Laia Sanz és conscient que no arriba al Dakar amb la preparació adequada, però ho pensa compensar posant-hi tota la il·lusió. “Després d’haver-ho passat tan malament, crec que disfrutaré damunt la moto”, va desitjar, però hi va afegir: “No puc ser ambiciosa com altres anys. He de ser realista; és una incògnita com em trobaré. Ara em canso més i ho notaré; toca afrontar el Dakar d’una manera diferent.” Assegut a la darrera fila durant la presentació, Isidre Esteve –també pilot dakarià– assentia, però no s’estava d’apuntar: “El discurs ha de ser aquest, però la realitat serà molt millor.”
A l’agost, la pilot de Corbera de Llobregat –la setmana passada va fer 33 anys– va haver de plegar durant el ral·li Desafío Inca, al Perú (on se celebrarà el Dakar 2019), quan encara no li havien diagnosticat la malaltia, i a l’octubre no va poder córrer el ral·li del Marroc –l’última gran cursa abans del Dakar– ni participar en els tests al costat dels seus companys en l’equip oficial KTM, Toby Price, Sam Sunderland i Matthias Walkner, vencedors de les tres últimes edicions. L’any passat, Sanz va ser dotzena en el Dakar, el seu segon millor resultat després del gran novè lloc del 2015. Ara les metes són més modestes, de grat o per força, però només canviar el llit i el sofà pel desert ja és un gran què.
PROTAGONISTA
El recorregut, un aliat o un enemic?
El Dakar 2019 es farà tot al Perú. Durarà menys dies, però no li faltarà pas duresa. “Un Dakar més curt potser em va bé, però serà intens; no crec que sigui menys dur”, valora Laia Sanz. “Si estigués al cent per cent físicament, una cursa més llarga em beneficiaria, però ara com ara és una incògnita.”
Notícies
Diumenge,24 novembre 2024