Fórmula 1

Vettel fa la posició preferent en el GP del Quebec

Fórmula 1. El pilot alemany és el més ràpid en la Q3 per primer cop en deu mesos i aconsegueix la segona ‘pole’ del curs de Ferrari

Sebastian Vettel (Ferrari) ha fet la posició preferent en el GP del Quebec, amb un millor temps d’1:10.240 en la Q3, dues dècimes millor que Lewis Hamilton (Mercedes), que sortirà al seu costat en la primera línia de la graella. Feia deu mesos que el pilot alemany no aconseguia una pole. Ha estat la segona posició preferent de Ferrari en les set proves dels curs fins ara.

L’altre Ferrari, de Charles Leclerc, ocuparà el tercer lloc de la graella, mentre que Daniel Ricciardo sortirà quart, la seva millor posició a la graella amb Renault. L’australià ha ocupat el lloc natural del segon Mercedes, de Valtteri Bottas, que s’ha entregirat en el seu primer intent de la Q3 i ha quedat relegat al sisè lloc, rere Pierre Gasly (Red Bull). Rere seu han entrat Nico Hülkenberg (Renault) i els McLaren de Lando Norris, vuitè, i Carlos Sainz, novè.

En el desè lloc s’ha classificat Kevin Magnussen (Haas), que al final de la Q2 s’ha estimbat contra el mur en l’últim revolt, però ja tenia un temps prou bo per entrar en la Q3. De retruc, l’accident ha impedit a Max Verstappen (Red Bull) completar el seu últim intent, de manera que el pilot holandès no ha pogut passar l’últim tall i arrencarà onzè. Els altres eliminats en la Q2 han estat els Toro Rosso de Daniil Kviat i Alex Albon, Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) i Romain Grosjean (Haas), que tampoc ha pogut marcar un temps arran de l’accident del seu company.

En la Q1 han caigut els Racing Point de Sergio Pérez i l’ídol local Lance Stroll, l’Alfa Romeo de Kimi Räikkönen i els Williams de George Russell i Robert Kubica.

La cursa es disputarà diumenge a partir de les 20:10 h (hora catalana).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)