Motociclisme

Marc Márquez: “Les dues Ducati són fortes”

GP de Catalunya. El campió del món assegura que tant Dovizioso com Petrucci, a més del català Àlex Rins, són dos adversaris a tenir en compte en la lluita pel títol

El duel entre Marc Márquez (Honda) i els dos pilots oficials de Ducati –reforçat fa quinze dies en una cursa igualadíssima a Mugello guanyada per Danilo Petrucci– va centrar la roda de premsa prèvia del Gran Premi de Catalunya. “Tots dos rivals són forts per al campionat”, va dir el campió del món referint-se tant a Andrea Dovizioso, segon classificat a 12 punts del català, com a Petrucci. “Tots dos són bons oponents, i el mundial està molt igualat. A més, també hi ha Rins”, va reconèixer el pilot de Cervera. Márquez no es va marcar cap més objectiu que tornar a pujar al podi a Montmeló, on ha aconseguit una sola victòria en la categoria reina: “Intentarem ser al podi i, si tenim l’oportunitat, lluitar per la victòria.” Dovizioso va valorar que les diferències són més curtes que l’any passat a aquestes alçades. “Dotze punts darrere Marc és positiu. Som conscients que hem de tornar a guanyar si volem lluitar contra en Marc. Hi estem a prop i treballem fort perquè sigui així”, va dir el vencedor de Montmeló l’any passat, que també creu que la “temperatura” de l’asfalt a Montmeló afecta més els pneumàtics que en altres circuits.

També Petrucci, exultant per la seva victòria a Mugello, es va mostrar esperançat a seguir en la bona línia: “Les últimes tres curses he estat lluitant pel podi, i espero que aquí continuï la ratxa. Però som quatre o cinc pilots els que hi podem pujar, de manera que serà difícil aconseguir-ho.” El català Àlex Rins (Suzuki), tercer classificat del mundial, espera treure’s l’espina de Mugello, on va ser quart: “Va ser una cursa increïble però no em sentia bé quan es va acabar. Podria haver guanyat, però em van superar l’Honda i les Ducati. El més positiu és que vam acabar a menys d’un segon d’ells.”

Aleix Espargaró (Aprilia) es va mostrar confiat a acostar-se als llocs del davant, tot i que va reconèixer que no serà fàcil: “Acabar entre els deu primers és molt difícil.” Finalment, Maverick Viñales (Yamaha) va admetre que té problemes de potència que li fan perdre “un segon” en els entrenaments: “En cursa canvia menys, però esperem millorar.”

LES REACCIONS

Estic content d’arribar a la cursa en un bon moment després de la lluita de Mugello. Tot està molt igualat
Marc Márquez
Estic molt content de ser aquí. És un circuit molt bo. La temperatura influeix molt en els pneumàtics
Andrea Dovizioso
Tenim coses per provar. Suzuki treballa en la bona línia. Intentarem millorar l’aerodinàmica
Àlex Rins

La celebració ‘deslluïda’ de Petrucci

“Per sort, la celebració no va ser tan boja. Em vaig comportar. Vaig dormir a casa de la mare i havia d’anar a dormir conscient”, va dir en clau d’humor l’italià Danilo Petrucci sobre la celebració posterior a la seva victòria a Mugello, la primera que aconsegueix en el mundial de motociclisme. La cursa va ser molt igualada, amb el català Marc Márquez segon i el també italià Andrea Dovizioso tercer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)