Més motor

Arrenca una setmana fantàstica a Montmeló

Motor. Les European Le Mans Series i el pròleg del mundial de resistència configuren a partir de demà una de les cites més atractives del calendari del Circuit de Barcelona-Catalunya

El Circuit de Barcelona-Catalunya viurà a partir de demà una de les cites més atractives del seu calendari. La cursa de les European Le Mans Series (ELMS), divendres i dissabte, i el pròleg oficial del mundial de resistència (WEC) 2019/2020, dimarts i dimecres de la setmana entrant, configuraran una setmana fantàstica del motor a Montmeló. La cita és històrica, ja que fa deu anys que les ELMS van trepitjar per última vegada el traçat vallesà, mentre que el desembarcament del WEC suposa una primícia a Catalunya.

El retorn de Dani Clos

Així doncs, la doble cita internacional permetrà el retrobament dels aficionats catalans amb els espectaculars biplaces i GT de la resistència, i els oferirà l’oportunitat de veure en directe el sensacional prototip híbrid de Toyota, el TS050, campió del WEC i les 24 Hores de Le Mans els últims dos anys. Un canvi de reglament jubilarà aquest bòlid de 1.000 CV –més que un F-1– després del curs 2019/2020, així que el pròleg del campionat a Montmeló serà una ocasió única.

Un altre gran protagonista és Dani Clos, l’únic català que participa en les ELMS. L’expilot provador de F-1 no competia a temps complet des del 2013, però la possibilitat de pilotar un prototip LMP-2, de 600 CV, ha estat un al·licient prou estimulant per tornar-hi, als 30 anys. Clos compartirà un Ligier amb Jakub Smiechowski i Adrien Tambay, fill del pilot de F-1 dels anys 80 Patrick Tambay.

Pel que fa al pròleg del WEC, hi participaran els 33 vehicles fixos inscrits, incloent-hi els dos Toyota i la resta de prototips LMP-1 i LMP-2, a més dels GTE-Pro oficials de Ferrari, Porsche i Aston Martin.

Per facilitar el gaudi de l’espectacle, el Circuit ofereix l’entrada gratuïta tant a les ELMS com al pròleg del WEC, però els aficionats poden adquirir una entrada de pàdoc –hi haurà sessions d’autògrafs, simuladors, slot i, fins i tot, inflables per als més petits– per 10 euros (15 per a les dues cites), que també permetrà passejar per la graella minuts abans de la sortida.

L’horari de les ELMS és peculiar. Demà l’acció comença al migdia amb les curses de suport i acaba amb una sessió nocturna d’ELMS, fins a les 11 h. Dissabte, l’activitat comença al matí, i la cursa de quatre hores d’ELMS, a les 18.30 h.

LA DADA

4
hores
durarà la cursa de les ELMS. Començarà dissabte a les 18.30 h i acabarà a les 22.30 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)