Motociclisme

Marc Márquez arriba confiat a Silverstone

Motor. El català, que només ha guanyat un cop a la Gran Bretanya en Moto GP, creu que el nou motor l’afavoreix en els circuits on se sent menys còmode

Marc Márquez (Honda) ha aconseguit una sola victòria al circuit de Silverstone des de la seva arribada a Moto GP (2012). El britànic és un dels traçats del mundial on se sent menys còmode, però el català considera que aquest any té més possibilitats de guanyar gràcies al nou motor proporcionat per la fàbrica. “Estem demostrant que som més forts en circuits en què no ho érem, així que em sento bé per a aquest cap de setmana”, assegura el pilot de Cervera, que lidera el mundial amb 58 punts més que Andrea Dovizioso (Ducati), el seu rival principal. Márquez està pendent de les condicions de la pista, que ha estat asfaltada per segon cop en un any a causa dels bonys. De fet, el primer asfaltatge va resultar un fiasco total. La pluja que va caure l’any passat durant el matí de curses va revelar, a més, greus problemes de drenatge de l’asfalt, motiu pel qual es va anul·lar el Gran Premi sencer. “Veurem com és aquest nou asfalt, perquè sempre ha tingut força bonys”, diu el català.

A can Ducati, Dovizioso creu que la victòria de fa quinze dies a Spielberg, on va superar Márquez en l’últim revolt, pot marcar un abans i un després: “El que va passar no va ser casualitat. Vam treballar molt bé els dos últims grans premis, i els resultats ens donen la raó.” “No hi ha res que et doni més confiança que una victòria, i així arribem a Silverstone, amb la moral ben alta”, hi afegeix l’italià.

Qui també espera aquesta prova amb candeletes és Maverick Viñales (Yamaha). Després de dues curses sense podi, el pilot de Roses espera tornar-hi a pujar. “A Silverstone vaig aconseguir la meva primera victòria a Moto GP. És una pista molt favorable per a la nostra moto, i realment m’agrada”, analitza Viñales. També Àlex Rins espera fer un tomb i acabar entre els tres primers a Silverstone després de set grans premis sense pujar al podi, una sequera malgrat la qual és quart del mundial. “És un circuit que m’agrada molt, i les meves sensacions actuals amb la moto són bones. Puc fer un bon resultat”, assegura el de Barcelona.

A Moto 2, Àlex Márquez espera continuar la bona ratxa que l’ha situat líder del mundial. El català ha aconseguit sis podis (amb cinc victòries) en set curses. I en la categoria petita continuarà la lluita entre Lorenzo Dalla Porta, líder del mundial, i Arón Canet. L’italià i el valencià estan separats per només un punt.

Moto GP
1r Marc Márquez (Honda) 230
2n Andrea Dovizioso (Ducati) 172
3r Danilo Petrucci (Ducati) 136
4t Àlex Rins (Suzuki) 124
5è Valentino Rossi (Yamaha) 103
Maverick Viñales (Yamaha) 120
7è Fabio Quartararo (Yamaha) 92
11è Pol Espargaró (KTM) 61
14è Aleix Espargaró (Aprilia) 33
21è Tito Rabat (Ducati) 14
Moto 2
1r Àlex Márquez (Kalex) 181
2n Thomas Luthi (Kalex) 138
3r Jorge Navarro (Speed Up) 126
14è Xavi Vierge (Kalex) 39
Moto 3
1r Lorenzo Dalla Porta (Honda) 155
2n Arón Canet (KTM) 154
3r Tony Arbolino (Honda) 113
20è Albert Arenas (KTM) 35
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)