Motociclisme

Victòria en solitari de Marc Márquez a Motegi

Motociclisme. El campió del món guanya el GP del Japó, la desena victòria del curs en setze proves i el seu tretzè podi seguit

Marc Márquez (Honda) ha liderat totes les voltes del GP del Japó i ha guanyat en solitari a Motegi, al davant de Fabio Quartararo (Yamaha) i Andrea Dovizioso (Ducati). El pilot cerverí ja tenia el títol mundial a la butxaca d’ençà de la cursa anterior, a Tailàndia, i ha guanyat des de la posició preferent, incloent-hi la millor volta de la cursa (el quart Grand Chelem del curs i el vuitè de la seva carrera).

A més, ha obtingut la desena victòria del curs –vuitena en solitari– en setze proves, i el tretzè podi consecutiu en Moto GP, el seu rècord personal. Amb aquest triomf ha igualat les 54 victòries en Moto GP de Mick Doohan, i ha obtingut el que en fa 80 de la seva carrera en totes les categories, en 202 curses. De retruc, Honda ha aconseguit també el títol de constructors.

Per la seva banda, amb el segon lloc Quartararo s’ha embutxacat el títol de millor debutant del curs. “De rookie ja en tens poc!”, li ha dit Márquez en arribar al parc tancat. Ha estat el sisè podi del pilot francès en el seu primer any en la categoria reina, i el tercer cop que entra segon, rere el Tro, en les últimes quatres curses.

Dovizioso ha anat de menys a més, i en les últimes voltes ha parat els peus a Maverick Viñales (Yamaha), que ha entrat quart. El seu company, Valentino Rossi, ha caigut quan faltaven menys de quatre voltes i era onzè. Àlex Rins (Suzuki) ha estat novè, a 9.3 de Márquez; Pol Espargaró (KTM), onzè, i el seu germà Aleix (Aprilia), quinzè. Tito Rabat (Avintia Ducati) no ha pres la sortida, per una inflamació a la mà.

El pròxim objectiu de Marc Márquez en les tres curses que queden serà batre el rècord absolut de punts en la categoria reina, establert per Jorge Lorenzo el 2010 (383). El cerverí en suma 350 i en queden 75 en joc.

Àlex Márquez fa un pas més

En Moto 2, Luca Marini (Sky VR46) ha sumat la segona victòria seguida. El germà de Valentino Rossi ha avançat Tom Lüthi (Dynavolt) en la penúltima volta. Ara el suís és el segon de la general, rere Àlex Márquez (EG 0,0 Marc VDS), que ha entrat sisè. El seu company, Xavi Vierge, ha caigut en la cinquena volta, quan era tretzè.

El pilot cerverí ha tingut un parell d’ensurts per falta de tracció, però ha superat Augusto Fernández (Flexbox HP 40), vuitè, que era el segon de la taula abans del GP del Japó. Ara el petit dels Márquez suma 234 punts, seguit per Lüthi (198), Fernández (192) i Jorge Navarro (Speed Up, cinquè, 186). Amb tot, el català té una primera bola de partit d’avui en vuit, en el GP d’Austràlia. A Phillip Island hauria de sumar 14 punts més que Lüthi (la diferència entre la victòria i un sisè lloc són 15...), vuit més que Fernández i dos més que Navarro.

En Moto 3, Albert Arenas (Ángel Nieto Team) ha entrat segon, a menys d’una dècima del vencedor i líder del mundial, Lorenzo Dalla Porta (Leopard). El pilot gironí sortia tretzè, però de seguida s’ha enlairat fins al grup capdavanter –format finalment per cinc pilots– i en l’última volta ha avançat Suzuki (SIC58) per col·locar-se segon. És el seu segon podi consecutiu del curs, el quart de la seva carrera... i el primer cop que acaba en el top tres d’una cursa sense ser-ne el vencedor.

En la general del mundial, les caigudes d’Aron Canet (Max Racing) i Tony Arbolino (VNE Snipers) han posat Dalla Porta a tocar del títol. Serà campió la setmana que ve, a Austràlia, només que sumi quatre punts més que Canet. Si guanya, el títol serà seu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)