Fórmula 1

Pensa morir matant

Motor. Bottas fa la posició preferent en el GP dels EUA de F-1, on ha de guanyar tant sí com no per evitar que Hamilton ja sigui campió

El títol ja és gairebé un tràmit per a Lewis Hamilton, però el seu company Valtteri Bottas no li ho pensa posar fàcil. El pilot finlandès de Mercedes va fer la posició preferent en el GP dels EUA de F-1, amb el nou rècord del circuit d’Austin (1:32.029). Bottas ha de guanyar tant sí com no per mantenir el campionat viu quinze dies més –si només és segon, Hamilton serà campió automàticament–, tot i que en aquest cas el seu company en faria prou entrant vuitè per coronar-se igualment, quan encara faltarien dues curses per al final del curs. El pilot anglès no es va ficar en la lluita per la pole i només va ser cinquè en la Q3, el seu pitjor resultat del curs en la graella i la tercera cursa seguida que no s’enlaira fins a la primera línia.

En canvi, Bottas va aconseguir la primera pole d’un Mercedes d’ençà de la represa del curs, després de sis de seguides de Ferrari. Sebastian Vettel va estar a punt d’aconseguir la setena, però li van faltar dotze mil·lèsimes per desbancar el 77. En la segona línia es van col·locar Max Verstappen (Red Bull), a 67 mil·lèsimes de Bottas, i Charles Leclerc. El pilot monegasc de Ferrari va tenir una avaria en l’entrenament lliure matinal i va haver de córrer amb un motor vell, però tot i això va quedar davant de Hamilton i a tot just una dècima de Bottas. Alex Albon (Red Bull) va ser sisè, darrere del líder del mundial.