Motociclisme

Encerta a la diana

Àlex Márquez guanya el títol mundial a Malàisia, el segon del seu palmarès

El cerverí és segon després de controlar perfectament els seus rivals i ocupar sempre una plaça que el feia campió

Àlex Márquez (Kalex) va aprofitar la segona oportunitat i va guanya brillantment el títol mundial de Moto 2. En aquesta ocasió va donar de ple en la diana, ja que va fer una gran cursa que el va situar en la segona posició al circuit de Sepang, a Malàisia. El cerverí va saber controlar perfectament els seus rivals pel campionat i durant tota la prova va ocupar una posició que li donava el títol de campió. Aquest és el segon ceptre mundial que guanya Àlex Márquez, ja que anteriorment va ser el campió de Moto 3, l’any 2014. Les dues corones, les ha aconseguit en dos anys en què el seu germà Marc també ha guanyat el títol mundial de Moto GP, i han fet un doblet familiar. Dos dels tres pilots que encara podien lluitar pel títol van estar molt aprop del cerverí. El sud-africà Brad Binder (KTM) va guanyar la cursa i el suís Thomas Luthi (Kalex) va acabar tercer, però aquests resultats no van ser suficients per evitar que Àlex Márquez fos campió mundial a falta d’una prova, la de València. El tercer aspirant al títol, el valencià Jorge Navarro, va estar lluny dels primers llocs i va acabar cinquè.

Brad Binder va sortir decidit a buscar la victòria des de la tercera plaça de la graella i al primer revolt ja es va situar en la primera posició. Àlex Márquez, que tenia la posició preferent a la sortida, va estar molt atent i va ocupar la segona plaça, just darrere seu, una resultat que li donava el títol mundial. El sud-africà va fer una traçada llarga en un revolt en la tercera volta i el cerverí va passar a la primera plaça, però Brad Binder es va recuperar i ràpidament va tornar a la primera posició. Àlex Márquez no va entrar en la lluita per encapçalar la cursa, ja que el segon lloc darrere el sud-africà el feia campió mundial.

Darrere, el tercer implicat en la lluita pel títol, Thomas Lüthi, va arribar fins a la tercera plaça i va buscar apropar-se a Àlex Márquez. Si el superava i el cerverí baixava al tercer lloc no guanyaria el mundial a Malàisia i hauria d’esperar l’última cursa per ser campió. La lluita entre els tres pilots es va mantenir sense avançaments però amb diferències menors a un segon entre ells. Àlex Márquez sempre va mantenir darrere seu el suís sense problemes i en les darreres voltes fins i tot va ampliar el seu avantatge. Brad Binder sempre va estar al davant i va guanyar la cursa, mentre que Àlex Márquez va finalitzar en la segona posició i es va emportar el títol mundial de Moto 2. Thomas Lüthi va acabar tercer.

La victòria del sud-africà, la quarta de la temporada, i el tercer lloc del suís van fer que Brad Binder pugès fins a la segona posició de la classificació general. La lluita pel subcampionat continua molt oberta amb només quatre punts entre el segon i el tercer, mentre que el quart, Jorge Navarro, és lluny, a 24 punts del segon.

El company d’Àlex Márquez en l’equip Estrella Galicia 0,0 Kalex, el barceloní Xavi Vierge, va acabar en la quarta posició, després d’estar entre els millors durant tota la cursa.

Vull donar les gràcies a aquest equip increïble. La cursa ha sigut difícil, estic exhaust, ha sigut increïble i és un somni
Quan he passat la meta i he arribat a ell [el seu germà Marc] estava fet pols. Et feliciten, t’abracen però tu no saps ni qui ets
Des del principi he tingut bones sensacions, he tirat al màxim i ha estat complicat. Els tres que ens jugàvem el títol érem allà
Estic molt content de la feina feta durant l’any, de com hem sabut refer-nos després dels moments dolents
Àlex Márquez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)