Motociclisme

Primera victòria de Nagashima en Moto 2

Motociclisme. El pilot japonès guanya en solitari el GP de Qatar de la categoria mitjana. Xavi Vierge entra novè i Edgar Pons, setzè

Tetsuta Nagashima (Kalex KTM) ha estat el sorprenent vencedor del GP de Qatar de Moto 2. El pilot japonès sortia catorzè en la graella, però s’ha colat en el grup capdavanter i s’ha enlairat fins al primer lloc quan faltaven dues voltes. Llavors ha tibat per escapar-se i ha creuat la meta en solitari, avantatjant Lorenzo Baldassarri (Kalex Pons) d’1.3 segons i Enea Bastianini (Kalex Italtrans), d’1.4.

Ha estat la primera victòria en el mundial de Nagashima, de 27 anys, que l’any passat competia amb l’equip de Sabadell Stop And Go. Així, doncs, és el primer japonès que lidera la general de la categoria mitjana des del triomf de Shoya Tomizawa també a Qatar, el 2010 (aquell mateix any, Tomizawa va morir en un accident a Misano).

El primer líder de la cursa havia estat Luca Marini (Kalex Sky), que ha arribat a tenir un segon d’avantatge. Tanmateix, el germà de Valentino Rossi ha perdut el ritme en les últimes cinc voltes i ha anat a terra en l’últim revolt de l’últim dels vint girs, quan ja rodava endarrerit.

Per la seva banda, Xavi Vierge (Kalex Petronas) ha entrat novè, a 7.1 segons. El de Castellbisbal ha rodat en el grup capdavanter en les primeres voltes, però en les últimes cinc s’ha despenjat. L’altre català en la cursa, Edgar Pons (Kalex Gresini) ha estat setzè, a les portes dels punts.

Sense cursa de Moto GP a Qatar, aquesta prova ha posat punt final a la jornada de curses a Losail. Amb l’ajornament del GP de Tailàndia, el mundial s’hauria de reprendre a Austin, Texas, el 5 d’abril, amb les tres categories en competició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)