Motociclisme

Nakagami s’estrena en una ‘pole’ de MotoGP

Motor. Cap japonès no ocupava la primera posició en la graella de sortida de la màxima categoria des de feia setze anys. Rins ha fet el tercer temps i Viñales, el quart en el GP de Terol

Takaaki Nakagami (Honda) va aconseguir, per primera vegada en la seva carrera, la primera posició preferent en MotoGP. El japonès ja n’havia fetes cinc en Moto2, però en la màxima categoria es va estrenar com el millor en una qualificació en aquest GP de Terol. Takaaki Nakagami va fer un temps d’1:46.882 i és el sisè pilot diferent que sortirà des de la primera posició d’una cursa aquesta temporada. Feia setze anys que cap pilot japonès no aconseguia la pole en MotoGP. El darrer va ser Makoto Tamada, també amb Honda, l’any 2004 en la darrera cursa de la temporada en el GP de la Comunitat Valenciana.

Àlex Rins (Suzuki) es va situar per primera vegada aquest any en la primera línia de la graella de sortida en fer el tercer millor registre, amb 1:47.155. Al seu darrere, es va situar Maverick Viñales (Yamaha), en la quarta plaça, amb 1:47.241. El líder del mundial, el mallorquí Joan Mir (Suzuki), no va fer una bona qualificació i només va aconseguir el dotzè i darrer temps de la Q2 amb 1:47.642. El seu màxim rival per al títol en aquests moments, el francès Fabio Quartararo (Yamaha), va acabar sisè amb 1:47.326.

Lowes repeteix en Moto2

En Moto2, el britànic Sam Lowes (Kalex) va sumar la seva tercera posició preferent i amb els seus 1:51.296 va batre el rècord del circuit.

Els catalans no van estar afortunats. Edgar Pons (Kalex) va ser 25è (1:52.099) i no va reeditar el 2n millor registre dels entrenaments. Xavi Vierge (Kalex), encara adolorit de les lesions, va disputar la Q1, va fer el 22è temps (1:52.479) i després va tornar a caure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)