Dakar

El Dakar 2021 es presenta en societat

El organitzadors s’adapten a la pandèmia perquè pugui començar el 3 de gener a la localitat de Jiddah a l’Aràbia Saudita

Els organitzadors del ral·li Dakar han donat a conèixer el recorregut i les etapes del 2021, que s’iniciarà el proper 3 de gener a la localitat de l’Aràbia Saudita de Jiddah. La competició s’ha vist obligada a adapta-se a la pandèmia de coronavirus,i s’ha incrementat l’esforç logístic habitual.

El recorregut que s’ha presentat avui consta de 12 etapes més un pròleg d’11 quilòmetres al voltant de l’estadi Rei Abdallah de la ciutat de Jiddah que serà el punt de sortida. La cursa passarà per Riad, la capital, i tindrà una jornada de descans després de la sisena etapa. L’etapa marató amb l’arribada a Djawf Amir, serà la setena, i es disputarà després del dia de descans. El recorregut tornarà cap a Jiddah, el centre econòmic, on finalitzarà el 15 de gener després de més de 7.600 km.

El director de la cursa, David Castera, ha explicat: “L’objectiu era equilibrar les dues setmanes, després que l’any passat quedés alguna cosa desequilibrat.” També ha comentat que s’ha buscat que l’emoció i el suspens esportiu es mantingui fins al final. David Castera ha manifestat que l’etapa més dura serà l’onzena i que en aquesta edició hi hauran novetats tèniques per igualar la competició, com la vigilància dels pilots amb càmeres o el lliurament dels llibres de ruta només als matins.

El director de la cursa ha recordat que degut a la Covid-19 es va renunciar a passar per diferents països però ha dit que a l’Aràbia Saudita hi ha terreny suficient per variar recorreguts i que el de l’edició 2021 serà entre el 80 i el 90 % diferent a la de l’any passat. David Castera ha comentat que malgrat les restriccions sanitàries de diferents països està convençut que podran portar tots els vehicles al punt de sortida, tot i que ha lamentat que ha baixat el nombre de participants, per la pandèmia i les dificultats financeres, especialment entre les motos. “Serà un Dakar particular, com tot el que es fa ara. Anem a fer un Dakar sense espectadors, sense ningú, amb el mínim de gent, però tenim la sort de ser-hi, de poder fer-ho. És una cosa preciosa per a tots” ha afegit el director de la cursa.

Les etapes
2/1 - Pròleg Jiddah -Jiddah (11 km)
3/1 - Etapa 1 Jiddah - Bisha (622 km)
4/1 - Etapa 2 Bisha-Wadi Ad-Dewasir (685 km)
5/1 - Etapa 3 Wadi Ad-Dewasir - Wadi Ad-Dewasir (630 km)
6/1 - Etapa 4 Wadi Ad-Dewasir - Al (813 km)
7/1 - Etapa 5 Riad - Buraydah (625 km)
8/1 - Etapa 6 Buraydah - Ha’il (655 km)
9/1 - Descans a Ha’il
10/1 - Etapa 7 Ha’il - Djawf Amir (737 km)
11/1 - Etapa 8 Djawf Amir - NEOM (709 km)
12/1 - Etapa 9 NEOM - NEOM (579 km)
13/1 - Etapa 10 NEOM - A el-Ula (583 km)
14/1 - Etapa 11 A el-Ula - Yanbu (557 km)
15/1 - Etapa 12 Yanbu - jiddah (452 km)
Total 7.646 km
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)