Més motor

MOTOR / GRAN PREMI DE CATALUNYA DE MOTOCICLISME

Marc Márquez, «lo puto crack»

El pilot de Cervera es passeja pel Circuit, sotmet els rivals i fa miques la categoria

El de Derbi ja és, després d'enllaçar quatre triomfs, líder del mundial al davant de Pol

Marc Márquez
DERBI
«Em sento molt bé i és un somni guanyar quatre curses consecutives»
«Hem tingut un cap de setmana perfecte i, davant dels fans, ha estat fantàstic»
«Potser ha semblat fàcil, però he anat al límit. Ara cal mantenir la competitivitat per a la cursa d'Alemanya»
«Cal estar molt concentrat, perquè si fas un error, com em va passar a Jerez, després costa molt de recuperar»
Pol Espargaró
DERBI
«Ha estat molt difícil. No he fet una bona sortida i aquest és el problema més gros que tinc. Al final he fet algunes voltes ràpides, però ja no hi havia temps»

Un revolt, el primer. És el breu instant d'una cursa de més de quaranta minuts en què Marc Márquez no va anar al davant. En la resta, el pilot de Derbi va fer quadrar la graella, el grup de tres que intenta seguir-lo inútilment (fins que no es demostri el contrari) i a la classe mitjana, la que va de la cinquena posició fins a la cua. Agradi més o menys, ara mateix el tradicional campionat de les batusses és un certamen de tres categories: el de 125cc; el d'Espargaró, Smith i Terol, i l'especial, en el qual Márquez, lo puto crack, corre tot sol.

Un ritme, el seu.

A Mugello Marc Márquez encara era l'hora que havia d'estrenar-se en el mundial. Cinc caps de setmana després, és ridícul negar-ho, ha trobat el gust al tema de les victòries.

Després de veure's superat al final de recta en la sortida, Márquez va recuperar la posició preferent en el segon revolt de Montmeló i, d'allà i fins al final de les 22 voltes programades, va traçar una línia al quitrà per on, volta a volta, de pressa i amb l'única pausa que Emili Alzamora li demanava a dues voltes de la conclusió, va tornar a vèncer, com havia fet a Mugello, Silverstone i Assen. Ni aquests ni Montmeló són circuits qualssevol. Tampoc el de Cervera és ni serà un més.

El ritme de Márquez, que ja des de la segona volta va rodar en 1:50, va ser impossible per a Smith, Espargaró i Terol, que veien al nou líder del mundial a més d'un segon en la quarta volta, a dos en la sisena i a gairebé quatre a la meitat de la cursa. El cinquè classificat, l'italià Cortese, passava per l'arribada a més de 20 segons de l'amo quan tot just s'havien fet 10 voltes. Amb els precedents i veient l'estat de la qüestió, tota l'emoció restava en saber qui quedaria fora del podi del grup perseguidor, un dubte resolt en la darrera volta a l'entrada de l'estadi, quan Nico Terol, líder del mundial fins ahir, era fuetejat per la moto obrint gas.

Aleshores Marc ja creuava la meta, i es preguntava què coi faria aquest proper cap de setmana, sense cap cursa assignada en el calendari del mundial.


El juliol del 1997 Valentino va obtenir quatre triomfs seguits amb 18 anys i 155 dies. Ahir el pilot de Cervera va fer-ho amb 17 i 136

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)