Fórmula 1

Mor Max Mosley, figura clau en l’evolució de la F-1

Va presidir la FIA (1993-2009), institució que va deixar després d’un escàndol sexual i per les desavinences amb les grans escuderies del campionat

L’expresident de la FIA Max Mosley ha mort als 81 anys segons ha confirmat Jean Todt, que el va substituir el 2009 en el càrrec. La seva figura és clau per entendre l’evolució de la Fórmula 1 en la història moderna de l’automobilisme. Advocat de formació va ser representant de les escuderies en l’Associació de Constructors i amb Bernie Ecclestone com a aliat va aconseguir multiplicar de forma exponencial el valor dels drets comercials i televisius del campionat.

Després d’assolir el conegut Pacte de la Concòrdia del 1982, segons el qual els equips es repartien pràcticament tots els beneficis de la competició, es va retirar de l’automobilisme. El 1986 va entrar a a la FISA (actual FIA) de la mà de Jean-Marie Balleste, al qual acabaria succeint el 1993 en un càrrec que va ostentar fins al 2009. El seu poder va ser tan absolut que molts equips de la F-1 van maquinar mil i una estratègies per fer-lo fora però l’aliança en contra seva no va donar resultats fins que un escàndol sexual va posar punt i final a la seva carrera.

El 2008 el diari News of the World va publicar imatges de Mosley participant en una orgia sàdica en què tots anaven vestits amb roba militar nazi. LEl pare de Mosley era Sir Oswald Mosley, fundador de la Unió Britànica de Feixistes. Tot plegat va ser un còctel explosiu que va obligar Mosley, que s’havia guanyat un altre enemic de pes –Flavio Briatore– a anunciar que no es presentaria a la reelecció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)