Més motor

MOTOR / GRAN PREMI DE LA REPÚBLICA TXECA DE MOTOCICLISME

El monòleg sense fi

Un altre recital de Jorge Lorenzo, que té el títol mundial a tocar

Pedrosa va ser l'únic que amb prou feines el va poder seguir

Jorge Lorenzo
YAMAHA
«La caiguda de dissabte em va deixar amb dubtes sobre la roda del davant. Però m'he posat al davant i he vist que si tibava més, em podia distanciar de Pedrosa. Me n'alegro per l'equip, perquè ha treballat molt perquè una moto que els vaig deixar trencada estigués en les millors condicions»
Dani Pedrosa
HONDA
«Hem començat bé però quan Lorenzo ha marcat el seu ritme la moto ha començat a derrapar del darrere. Sense tracció, no podia sortir ràpid dels revolts. El segon lloc està bé, però espero que la pròxima cursa vagi millor»

Moto GP, la teòrica mare de totes les categories, és un solemne avorriment perquè Jorge Lorenzo no té rival. En comptades ocasions Dani Pedrosa se li acosta, i quan tots els astres són a lloc el de Castellar gosa pujar-li a cavall. Però a banda d'això no hi ha res més a Moto GP. No perquè tant Casey Stoner com Valentino Rossi han estat abandonats pels seus equips. Lògic, si es té en compte que no compten per a res en la classificació pel mundial i que tots dos marxaran de l'equip al final de temporada. Si cal fer evolucionar la Yamaha i la Ducati, es tindrà en compte l'opinió d'un pilot que d'aquí a vuit curses marxarà a l'equip rival? El primer títol de campió del món de Jorge Lorenzo a Moto GP haurà estat, per la seva qualitat i per les circumstàncies dels rivals, un passeig impropi de la categoria on hi ha els millors pilots.

Sense novetat.

Apuntaven els entrenaments de divendres i de dissabte cap a un bon cap de setmana per a Dani Pedrosa, i la sortida del de Honda i les primeres voltes, segon enganxat a Lorenzo, així ho confirmaven. Però el mallorquí, que dissabte havia caigut perquè provant algunes modificacions havia hagut d'arriscar, aviat va deixar clar que res de res. Qui vulgui pols que miri 125 o Moto 2, però a l'hora de Moto GP que dini tranquil. A la quarta passada per meta Lorenzo va fer la seva primera volta ràpida i va obrir el primer forat, encara amb Pedrosa enganxat. Però a la vuitena, i després d'una millor volta del català, el de Yamaha va tornar a reblar el clau i, el mig segon que feia estona que tenia respecte al de Castellar va fer-se més gran. Tan gran que, dues voltes més tard, i a 12 del final, tothom va tenir clar qui tornaria a guanyar.


Rossi i Stoner, abandonats per Yamaha i Ducati, ja no són rivals per als triomfs parcials

MOTO GP

Cursa
1r Jorge Lorenzo (Yamaha)
43:22.638
2n Dani Pedrosa (Honda)
a 5.494
3r Casey Stoner (Ducati)
a 11.426
4t Ben Spies (Yamaha)
a 13.723
5è Valentino Rossi (Yamaha)
a 17.930
6è Nicky Hayden (Ducati)
a 26.815
7è Colin Edwards (Yamaha)
a 33.396
8è Marco Melandri (Honda)
a 39.406
9è Héctor Barberà (Ducati)
a 39.639
10è Randy de Puniet (Honda)
a 40.893
11è Marco Simoncelli (Honda)
a 42.032
12è Aleix Espargaró (Ducati)
a 47.091
Retirats
Andrea Dovizioso (Honda)
volta 6
Volta ràpida
Jorge Lorenzo (v. 11)
1:57.524 (165.5 km/h)
Mundial
1r Jorge Lorenzo (Yamaha)
235
2n Dani Pedrosa (Honda)
158
3r Casey Stoner (Ducati)
119
4t Andrea Dovizioso (Honda)
115
5è Valentino Rossi (Yamaha)
101
6è Nicky Hayden (Ducati)
99
7è Ben Spies (Yamaha)
90
8è Randy de Puniet (Honda)
75
9è Marco Melandri (Honda)
61
10è Colin Edwards (Yamaha)
57
14è Aleix Espargaró (Ducati)
32
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)