MotoGP

El dia del tres de Bastianini i d’Aleix Espargaró a Le Mans

Motor. L’italià guanya la tercera cursa de la temporada en el GP de França, i el granollerí puja a la tercera posició del podi per tercera vegada de manera consecutiva

Per tercera vegada aquesta temporada, Enea Bastianini va pujar al més alt del podi en una cursa de MotoGP. Després de guanyar el GP de Qatar i el GP de les Amèriques, aquesta vegada va ser el GP de França, que es va disputar al circuit de Le Mans. L’italià va finalitzar davant de Jack Miller, mentre que la tercera posició va ser per a Aleix Espargaró, per tercera cursa de manera consecutiva, ja que també va ocupar aquesta plaça en el podi en el GP de Portugal i en el GP d’Espanya, que es va fer a Jerez, els dos anteriors que s’han disputat.

Francesco Bagnaia va dominar les primeres voltes de la cursa, però Bastianini, venint des de darrere, li va plantar batalla i set voltes abans del final el va superar quan va cometre una errada. Una volta després Bagnaia va caure i Bastianini va anar en solitari cap a la victòria. A darrere, Aleix Espargaró, segon de la general, i Fabio Quartararo, el líder del mundial, que corria a casa, es van trobar lluitant per la tercera plaça després d’haver perdut posicions en la sortida i recuperar-se. El granollerí va saber mantenir aquest tercer lloc i es va apropar fins a només quatre punts de la primera posició de la general de MotoGP. Marc Márquez va acabar en la sisena posició, mentre que Maverick Viñales va finalitzar desè, just davant de Pol Espargaró. Àlex Márquez va ser catorzè, mentre que Àlex Rins va caure en les primeres voltes quan estava lluitant per les primeres places.

Augusto Fernández es va imposar clarament en Moto2 i és el sisè guanyador diferent en set curses de la categoria. El mallorquí i el seu company d’equip, Pedro Acosta, es van escapar des de l’inici de la prova, fins que el murcià, que havia sortit des de la posició preferent, va caure en la desena volta. Augusto Fernández tenia més de sis segons d’avantatge i va saber gestionar molt bé aquest marge fins al final, superant per gairebé quatre segons el valencià Aron Canet. Albert Arenas va fer una bona sortida i es va situar en el segon grup, però en la cinquena volta i quan anava cinquè es va tocar amb el madrileny Alonso López i va caure. El gironí va tornar a la cursa i va ser el dinovè. Jeremy Alcoba sortia molt enrere, però va fer una gran cursa i va ser tretzè.

En Moto3, Jaume Masiá va guanyar una cursa molt ajustada i va aconseguir la seva segona victòria de l’any. Xavier Artigas va caure quan quedaven tres voltes per al final quan anava en la tretzena posició i Gerard Riu va ser el 24è. La cursa va tenir dues sortides, ja que en la primera volta va començar a ploure, van caure cinc pilots i es va mostrar la bandera vermella. El sol va tornar a sortir ràpidament i es va reiniciar la cursa amb menys voltes. En la segona cursa de MotoE del cap de setmana, la victòria va ser per a Dominique Aegerter. Marc Alcoba va acabar en la novena plaça.

ELS PROTAGONISTES

Estic molt content, no m’ho esperava. Ha sigut un cap de setmana complicat i he tingut tres caigudes. He vist que de ritme anava bé i he aconseguit guanyar
Enea Bastianini
Ha sigut una cursa superdifícil, la més difícil fins ara. Quasi caic dues vegades i al final he buscat no cometre errades
Aleix Espargaró
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)