Més motor

Palou guanyarà el títol de l’IndyCar a Portland si queda per davant de Dixon, o és tercer

El català té diferents combinacions en la penúltima cursa del campionat per emportar-se el segon títol

Àlex Palou té la segona oportunitat de guanyar el títol de l’IndyCar en el GP de Portland que es disputarà avui, i serà el campió per segona vegada si queda per davant del seu únic rival, Scott Dixon, o puja al podi. El pilot de Sant Antoni de Vilamajor té diferents combinacions d’emportar-se el segon títol –el primer va ser al 2021–; en aquesta penúltima cursa de la temporada. A dues proves del final només hi ha dos aspirants al títol: Àlex Palou i el seu company a l’equip Chip Ganassi Scott Dixon. En la darrera cursa van quedar sense possibilitats matemàtiques els altres quatre pilots que encara tenien aspiracions. El català té 74 punts d’avantatge sobre l’experimentat neozelandès de 43 anys i en dues curses en queden 108 en joc, 54 a cada una d’elles.

Si Àlex Palou queda per davant d’Scott Dixon, que té sis títols de l’IndyCar en el seu palmarès, serà campió. Si el català queda per darrera s’assegurarà el títol si acaba entre els tres primers. També seria campió sempre que Scott Dixon no sumes 20 punts que vol dir que acabés més enllà del desè lloc.

El neozelandès ha guanyat les dues darreres curses que s’han disputat i en les que Àlex Palou ha estat setè. L’hi ha retallat 52 punts en els dos darrers grans premis. Si el títol no arriba en aquesta cursa el català tindrà una nova oportunitat en la darrera cursa del GP de Monterrey en el circuit de Laguna Seca el 10 de setembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)