Fórmula 1

L’insaciable Verstappen

Fórmula 1.El tricampió del món neerlandès ja ha guanyat amb 26 anys 49 curses des que es va estrenar el 2016 al Circuit de Barcelona-Catalunya i continua esmicolant registres

Aquest any per Nadal, quan la família Piquet es reuneixi al voltant d’una taula i tothom assaboreixi el gall d’indi, l’oca o el pollastre a la brasilera, serà inevitable una referència al possible futur gendre de Nelson, Max, parella de la seva filla Kelly, que el 7 d’octubre va igualar amb tres títols en una cursa a l’esprint al circuit de Losail (Qatar) el rècord de campionats del possible futur sogre Nelson Piquet. Una fita que també comparteixen un altre brasiler, Ayrton Senna, un austríac, Niki Lauda, i dos britànics, l’anglès Jackie Stewart i el gal·lès Jack Brabham. L’insaciable i devorador Max Verstappen, que dissabte va anar a caçar el jove i talentós Oscar Piastri en la cursa esprint com si fos una gasela a la sabana i, si li haguessin donat dues voltes més i li hagués pogut ensenyar la roda possiblement se l’hauria cruspit, va ser proclamat de nou campió per tercer cop seguit quan encara faltaven sis curses per al final. Heroic, arrogant, atrevit, infal·lible, simpatitzant del Barça quan no s’enfronta al PSV, el seu equip de capçalera, atresora uns quants rècords amb només 26 anys acabats de fer i fa camí per apoderar-se de noves fites. Du la benzina i la competitivitat a la sang. No només per la relació endogàmica amb Kelly Piquet. A casa seva, ha mamat motor i cotxes des de ben petit. L’agressiu pilot nascut a Bèlgica i de nacionalitat neerlandesa tenia fusta des que era un marrec. Es va forjar a partir d’un aprenentatge espartà dirigit pel seu pare, l’expilot de fórmula 1 Jos Verstappen, que en vuit temporades va córrer 100 grans premis, entre el 1994 i el 2003, amb dos tercers llocs com a millors resultats. La seva mare va competir en karts i el seu oncle va ser pilot de les Nascar Europa. Geni precoç, als quatre anys va convèncer el seu pare perquè li comprés un kart. Amb 15 anys va ser campió del món i d’Europa. També es va foguejar en la fórmula 3.

De manera ràpida i sense entrar gaire al detall, Verstappen completa registres demolidors: ha guanyat més curses que ningú en un any, ha fet més punts i ara pot establir un nou registre en els cinc grans premis que falten. Aquest curs també ha establert el rècord del nombre de victòries seguides amb deu. Quant a precocitat, va ser el més jove a debutar en la F-1 amb 17 anys, el més jove a puntuar i el més jove a guanyar amb 18. A més, és el segon tricampió més jove rere Sebastian Vettel. Té el millor cotxe, és ara mateix el millor pilot i té el millor equip, Red Bull, que no comet errors en les estratègies bàsiques en el gran circ actual. Si ni els egos ni les normatives no ho espatllen, res no fa pensar en canvis que en el futur alterin la seva supremacia.

2016 1 triomf / 7 podis
GP Espanya Circuit de Catalunya
2017 2 triomfs / 4 podis
GP Malàisia Sepang
GP Mèxic Autòdrom Hnos. Rodríguez
2018 2 triomfs / 11 podis
GP Àustria Red Bull Ring
GP Mèxic Autòdrom Hnos. Rodríguez
2019 3 triomfs / 8 podis
GP Àustria Red Bull Ring
GP Alemanya Hockenheim
GP Brasil Autòdrom J. Carlos Pace
2020 2 triomfs / 11 podis
GP 70è aniversari Silverstone
GP Abu Dhabi Yas Marina
2021 10 triomfs / 18 podis
GP Emilia Romagna Imola
GP Mònaco Mònaco
GP França Le Castellet
GP Estíria Red Bull Ring
GP Àustria Red Bull Ring
GP Bèlgica Spa-Francorchamps
GP Països Baixos Zandvoort
GP EUA Austin
GP Mèxic Autòdrom Hnos. Rodríguez
GP Abu Dhabi Yas Marina
2022 15 triomfs / 17 podis
GP Aràbia Saudita Jeddah
GP Emilia Romagna Imola
GP Miami Hard Rock Stadium
GP Espanya Circuit de Catalunya
GP Azerbaidjan Bakú City Circuit
GP Canadà Gilles Vilenueve
GP França Paul Ricard
GP Hongria Hungaroring
GP Bèlgica Spa-Francorchamps
GP Països Baixos Zandvoort
GP Itàlia Monza
GP Japó Suzuka
GP EUA Austin
GP Mèxic Hermanos Rodríguez
GP Abu Dhabi Yas Marina
2023 14 triomfs / 16 podis
GP Bahrain Sakhir
GP Austràlia Albert Park
GP Miami Hard Rock Circuit
GP Mònaco Montecarlo
GP Catalunya Circuit BCN-Catalunya
GP Canadà Gilles Vileneuve
GP Àustria Red Bull Ring
GP Gran Bretanya Silverstone
GP Hongria Hungaroring
GP Bèlgica Spa-Francorchamps
GP Països Baixos Zandvoort
GP Itàlia Monza
GP Japó Suzuka
GP Qatar Losail
Calendari pendent 2023
GP EUA Les Amèriques 20-22 octubre
GP Mèxic Hermanos Rodríguez 27-29 octubre
GP São Paulo Interlagos 3-5 novembre
GP Las Vegas Las Vegas 17-19 novembre
GP Abu Dhabi Yas Marina 24-26 novembre
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)