Ral·lis

Rècord d’equips en el 72è Rally Costa Brava

La prova, amb 247 participants, superarà la xifra de l’edició anterior (240)

La 72a edició del Rally Motul Costa Brava, que es disputarà del 14 al 16 de març, superarà el rècord d’equips participants de l’edició anterior. El regidor d’Esports i Joventut de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran; la vicepresidenta segona de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas; la representant territorial de l’Esport a Girona de la Generalitat de Catalunya, Anna Julià; el president del Club RallyClassics, Àlex Romaní; el president de la Reial Federació Espanyola d’Automobilisme, Manuel Aviñó, i el president de la Federació Catalana d’Automobilisme, Pere Serrat, han presentat l’esdeveniment automobilístic, que es disputarà de dijous a dissabte de la setmana vinent.

“Girona som una ciutat de primera. Aquesta nova edició del Rally Costa Brava torna a posar Girona en el mapa europeu d’aquest esport. Estem orgullosos i orgulloses de ser, durant uns dies, la capital de tots aquells i aquelles que en gaudeixen” ha afirmat el regidor Àdam Bertran.

La competició es durà a terme a la ciutat de Girona, amb el podi i el parc tancat a la Copa i el parc d’assistència de Fornells de la Selva. La prova de Velocitat i Regularitat (que comptarà amb 160 i 80 vehicles respectivament, dels quals un 63% són equips estrangers) per a vehicles històrics puntuable per als campionats d’Europa i d’Espanya, es durà a terme en els mateixos trams que en la darrera edició. En aquesta edició, es recordarà la històrica victòria al 1984 de Michele Cinotto i Emilio Radaelli al volant d’un Audi Quattro A2 i s’homenatjarà el Lancia Stratos en el 50è aniversari del seu primer títol mundial de ral·lis. Els dos pilots guanyadors al 1984 també hi participaran, amb una rèplica d’aquell vehicle en la categoria Legend d’exhibició. “És un privilegi per a les comarques gironines comptar amb una prova d’aquesta magnitud, que atrau aficionats i aficionades al motor de tot al món i permet gaudir al conjunt de gironins i gironines de la seva espectacularitat” ha destacat la vicepresidenta segona de la Diputació de Girona, M. Àngels Planes. “A més, contribueix a projectar la nostra demarcació al mapa internacional dels ral·lis, amb l’impacte que això suposa sobre el teixit productiu i econòmic del territori”, ha afegit.

Més dones

El programa #Motordona creat per RallyClasics al 2022, seguirà donant fruits en la visibilitat a la participació i el talent femení en el món de l’automobilisme clàssic, i és que en aquesta edició, 70 dones participaran en la prova esportiva. El programa, també potencia la implicació de les dones en altres vessants de la cursa, com en el personal d’organització, mecàniques o caps d’equip, entre altres. “Agraïm tornar a tenir el Rally Costa Brava a les comarques gironines i l’impuls que ha donat el Club Rally Clàssics al programa ‘Motor i Dona’. Aquest programa, que ha acollit el club arran de la proposta de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física, ha generat el rècord de participants femenines”, ha explicat la representant territorial de l’Esport, Anna Julià.

L’esdeveniment automobilístic s’iniciarà el dijous 14 a la tarda amb els homenatges a l’Audi Quattro i el Lancia Stratos i seguirà amb els 160 quilòmetres que hauran de recórrer els pilots contra el cronòmetre entre divendres i dissabte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)