Fórmula 1

El cas Andretti-F1 passa pel Congrés dels Estats Units

Una dotzena de representants han fet una carta a la Fórmula 1 perquè doni explicacions sobre el no a l’equip americà

Una dotzena de membres del Congrés dels Estats Units han demanat a la Fórmula 1 i, més concretament, a Liberty Media, empresa americana propietària dels drets comercials del gran circ, una explicació sobre el fre a l’ingrés d’Andretti Global a la categoria màxima del món de l’automobilisme mitjançant una carta.

En el document, aquests congressistes expressen la seva preocupació i insinuen que la raó pel no de la Fórmula 1 a Andretti està impulsada per la competència entre les marques de cotxes europeus amb les companyies americanes del mateix sector. I és que cal recordar que Andretti hagués entrat en la Fórmula 1 juntament amb General Motors, l’empresa automotriu més important al país americà.

Per això, aquests representants polítics demanen les raons de la negativa a Andretti, sota quina autoritat procedeix l’F1 a no acceptar al projecte de Michael Andretti i, a més, com s’ajustaria aquesta negativa en les lleis americanes. Això, segons especifiquen en el comunicat, pot generar un trencament en les lleis antimonopoli dels Estats Units, que ha generat problemes a altres companyies.

En principi, s’espera que Michael Andretti, cap del projecte d’Andretti, es reuneixi amb els caps dels 10 equips de la Fórmula 1 per parlar d’aquest tema. Aquesta reunió està prevista per demà, data que també han establert els congressistes perquè Liberty Media i la Fórmula 1 puguin respondre a la seva carta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció