Fórmula 1

Lando Norris s’estrena a la Fórmula 1 en imposar-se en el Gran Premi de Miami

El britànic ha mostrat un ritme espectacular i ha aprofitat un cotxe de seguretat per a imposar-se a Verstappen i Leclerc

Lando Norris (McLaren) ha guanyat el Gran Premi de Miami d’F1 i aconsegueix la primera victòria de la seva carrera a la Fórmula 1. El britànic ha superat amb un ritme espectacular a un Max Verstappen (Red Bull) desaparegut, amb Charles Leclerc (Ferrari) tercer, seguit del seu company, Carlos Sainz, i Sergio Pérez (Red Bull), que tancava el Top-5.

La desaparició de Red Bull

A la sortida, Verstappen defensava bé la posició davant un Leclerc que ha sortit malament i ha perdut la posició amb el seu company Sainz. Afortunadament per al monegasc, Pérez es passava de frenada, a punt de tocar a Sainz i amb els dos perdent posició amb Piastri. L’australià mostrava un bon ritme i passava a Leclerc per col·locar-se segon al final de la quarta volta.

A la volta 18, les primeres aturades dels pilots de dalt començaven, sent el primer Pérez. Un parell de voltes més tard, seria el torn de Leclerc. Mentrestant, Verstappen, que no estava molt lluny del grup McLaren-Ferrari, colpejava un bol·lard, que provocava el cotxe de seguretat virtual, que l’aprofitaria gent com Alonso (Aston Martin) o Ocon (Alpine).

A la represa, Verstappen canviaria de neumàtics, mentre que els avançaments tindrien lloc a la part mitjana i posterior de la graella. A la volta 27, seria el torn de Piastri i Sainz d’aturar-se a boxes, sortint tots dos darrere de Leclerc. Poc després, Logan Sargeant (Williams) i Kevin Magnussen (Haas) tenien un accident, provocant la sortida del cotxe de seguretat.

Això ho aprofitaria Norris per aturar-se i mantenir-se líder. En la volta 33, es rellançaria la cursa i Norris defensaria la primera posició davant Verstappen. Darrere seu, Sainz lluitaria amb Piastri, amb l’australià forçant fora de la pista al madrileny. Al final, al final de la 39, l’espanyol ha pogut amb el de McLaren, que ha patit danys en l’aleró frontal, obligant a aturar-se. En les últimes voltes, els avançaments succeirien i, a falta de 3 voltes per al final, Alexander Albon (Williams) bloquejaria i s’aniria fora de la pista. Poc més passaria i Norris seria el primer per a l’emoció dels aficionats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció