MotoGP

Sortiu i disfruteu

Motor. El GP de Catalunya de MotoGP se celebra aquest cap de setmana al Circuit de Barcelona-Catalunya, i els pilots catalans hi arriben amb ganes de lluir-s’hi

“És el Gran Premi més especial per als pilots catalans.” Marc Márquez descriu així el GP de Catalunya de MotoGP, que se celebra aquest cap de setmana al Circuit de Barcelona-Catalunya. La cursa es va presentar ahir a l’espai Baluard del Poble Espanyol, un raconet amb vistes magnífiques de Barcelona, amagat dins de l’antic circuit de Montjuïc.

Pels encontorns s’hi havien disputat curses del mundial entre 1951 i 1976. No podia haver-hi un escenari millor per escalfar motors amb vista a l’edició d’aquest any. Marc i Àlex Márquex, Aleix Espargaró (MotoGP), Albert Arenas, Jeremy Alcoba, Xavi Artigas (Moto2) i Joel Esteban (Moto3) hi van ser presents.

Bon humor

“Si teniu quatre duros, poseu-los a l’Aprilia”, va dir el 93, tot murri, mirant de transferir la pressió al gran dels Espargaró, vencedor del GP de Catalunya de l’any passat. El bon humor i la simpatia van presidir l’acte, presentat per Elisenda Carod i Cesc Vila –la veu del Circuit d’ençà de 1991–. Entre els assistents, els expilots Sito Pons, Carles Checa i Toni Elias, i també Carmelo Ezpeleta, màxim responsable del promotor, Dorna.

Ezpeleta va ser una figura cabdal en la construcció del Circuit, abans de passar a gestionar el mundial, i se li notava la satisfacció per la nova cara de la pista de Montmeló. “Vull agrair al Circuit de Barcelona-Catalunya l’esforç que ha fet”, va asseverar. Aquest Gran Premi culmina un ambiciós pla de modernització del Circuit, que ha suposat la inversió de 50 milions d’euros en el període 2022-2024. Unes obres que acabaran del tot d’aquí a un mes, quan se celebri el GP de Fórmula 1. S’han reformat les instal·lacions i se n’han fet de noves, amb l’objectiu de fer el Circuit més sostenible i diversificar-ne els usos possibles.

Sis curses

Aquest cap de setmana, però, el més calent serà a la pista, on s’han reforçat les proteccions en els revolts 2 i 11. El GP de Catalunya tindrà sis curses, perquè, a les dues de MotoGP (l’esprint de dissabte i el GP de diumenge) i les de Moto2 i Moto3, se n’hi afegeixen dues de MotoE, el campionat de les Ducati elèctriques. Ducati és també qui encapçala la general de MotoGP, amb Jorge Martín, Pecco Bagnaia i Marc Márquez, encara que el cerverí no vulgui perdre de vista les Aprilia d’Aleix Espargaró i Maverick Viñales.

El Circuit m’agrada molt, i a casa sempre tens una empenta que et fa donar una mica més
Àlex Márquez
Ducati gresini
[Sobre el seu futur] No en puc explicar res. El que està a les meves mans és fer el màxim a la pista
Marc Márquez
ducati gresini
Serà complicat millorar el 2023 [va guanyar les dues curses]; intentarem igualar-lo
Aleix Espargaró
aprilia
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.