MotoGP

Doblet d’Aleix Espargaró i Marc Márquez en la cursa esprint del GP de Catalunya

Motor. El líder Pecco Bagnaia cau en l’última volta i deixa via lliue als dos pilots catalans a casa

Aleix Espargaró (Aprilia) ha guanyat la cursa esprint del GP de Catalunya de MotoGP, per davant de Marc Márquez (Ducati). Semblava que els pilots catalans s’haurien de conformar a flanquejar Pecco Bagnaia dalt del podi, però el cap de files de Ducati ha anat a terra en l’última volta, en el revolt 5, i ha deixat via lliure al granollerí i al cerverí, a casa.

La cursa ha estat molt moguda. Aleix no ha sortit bé i ha quedat relegat al cinquè lloc en la primera volta, mentre que Marc ha sortit molt bé i ha saltat del catorzè lloc en la graella al vuitè.

Les caigudes de Raúl Fernández (Aprilia) i Brad Binder (KTM), quan ocupaven el primer lloc, els han aplanat el camí. En l’última volta, Márquez ha avançat Pedro Acosta (GasGas) per col·locar-se tercer, mentre que Aleix no ha deixat d’encalçar Pecco, fins que ha caigut. El dia del seu aniversari (20 anys), el debutant Acosta ha pujat al podi.

Més enrere, Maverick Viñales (Aprilia) ha estat vuitè; Àlex Rins (Yamaha), dotzè, i Àlex Márquez (Ducati), catorzè, després d’una topada amb Johann Zarco (Honda), que ha caigut.

En l’entrenament qualificatiu de Moto2, el líder del mundial Sergio García Dols (Boscoscuro) ha fet la seva primera posició preferent en la categoria mitjana (1:41.894). Al seu costat, en la primera línia de la graella, sortiran Fermín Aldeguer (Boscoscuro) i Celestino Vietti (Kalex). El gironí Albert Arenas (Kalex) s’ha classificat cinquè, a 4 dècimes del capdavant.

Els catalans Jeremy Alcoba (Kalex) i Xavi Artigas (Forward) no han passat el tall de la Q1. Arrencaran 22è i 32è, respectivament.

La graella de Moto3 l’encapçalarà Ivan Ortolà (KTM), la primera posició preferent de la seva carrera (1:46.749). En l’última volta de la sessió, el valencià ha avantatjat de 19 mil·lèsimes el neerlandès Colin Veijer (Husqvarna). José Antonio Rueda (KTM) ha estat tercer, a 0.262. El líder del mundial, David Alonso (CFMoto), sortirà sisè. El barceloní Joel Esteban, classificat per a la Q2, ha estat quinzè, a 1.290.

En la primera cursa de MotoE, disputada al migdia, s’ha imposat el pilot de Santa Maria de Palautordera Òscar Gutiérrez (la seva primera victòria en el seu primer any en la categoria de motos elèctriques), seguit per Eric Granado i Kevin Zannoni. El rubinenc Jordi Torres ha entrat setè.

Diumenge, a quarts de deu del matí, es farà l’escalfament de MotoGP. Les curses del GP de Catalunya, a partir de les onze.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)