MotoGP

Marc s’abona al segon lloc en els esprints

MotoGP. El cerverí ho aconsegueix per cinquena vegada aquesta temporada. Viñales és tercer en la qualificació del GP d’Itàlia

Per cinquena vegada aquesta temporada Marc Márquez va finalitzar en la segona posició en una cursa a l’esprint. El cerverí va ser segon en el GP d’Itàlia i és el tercer gran premi seguit que ho aconsegueix. La victòria va ser per al campió mundial, Francesco Bagnaia, que va dominar des de l’inici i va ser primer en la cursa de dissabte per primer cop aquest any. Marc Márquez es va situar segon en la cinquena de les onze voltes al superar Jorge Martín. El madrileny, el líder del mundial, s’havia tocat tres voltes abans amb Enea Bastianini, que va caure, i dues voltes després va ser ell el que va anar a terra.

Maverick Viñales, que sortia tercer, va perdre posicions en les primeres voltes, però després es va recuperar una mica i va acabar cinquè. El rosinc va fer una bona qualificació i va ser tercer al circuit de Mugello, just davant de Marc Márquez, quart. En la cursa de gran premi d’avui, tots dos guanyaran un lloc en la graella, ja que Francesco Bagnaia va ser sancionat amb tres posicions per un incident amb Àlex Márquez en els entrenaments i del segon lloc baixarà al cinquè. La posició preferent va ser per a Jorge Martín, que va fer un registre d’1:44.504, nou rècord del circuit.

Jeremy Alcoba sortirà des de l’onzena posició de la graella en Moto2 després de superar la Q1. Albert Arenas i Xavier Artigas no ho van fer i sortiran 24è i 31è respectivament. En Moto3 Joel Esteban es va quedar en la Q1 i sortirà 19è.