Més motor

El nou repte de Palou: les 24 Hores de Le Mans

Motor. L’equip Cadillac del català sortirà avui setè en la graella per culpa d’una sanció. També hi serà el gironí Miquel Molina (Ferrari)

Aquest cap de setmana arriba una de les proves més importants en el món del motor: les 24 Hores de Le Mans. El circuit de la Sarthe està llest per ser el marc de l’edició número noranta-dos de la competència més llarga del calendari del motor, que es disputarà des de les 4 de la tarda d’avui fins a les 4 de la tarda de demà.

Catalunya tindrà dos representants del més alt nivell en la categoria màxima del mundial de resistència. Per un costat, fent el seu debut, hi serà el dues vegades campió de l’IndyCar, Àlex Palou. El pilot de Sant Antoni de Vilamajor no és aliè a la modalitat, ja que ha competit en els últims dos anys amb Cadillac en les 24 Hores de Daytona. Palou competirà amb el cotxe número 2 juntament amb el britànic Alex Lynn i el neozelandès Earl Bamber, pilots experimentats i que saben el que és aconseguir un bon resultat a Le Mans, amb un tercer lloc el 2023. Lynn, de fet, va signar dijous el segon millor temps, tot i que sortirà setè arran d’una sanció per un accident que va tenir lloc en la cursa anterior. Porsche es va endur la posició preferent.

Palou no serà l’únic català. El gironí Miquel Molina participarà en les seves vuitenes 24 Hores de Le Mans, les segones amb l’equip Ferrari en la categoria màxima, els Hypercar. En el mateix cotxe, amb el dorsal 50, hi seran l’italià Antonio Fuoco i el danès Nicklas Nielsen. Els italians són els actuals campions i defensaran el títol, sigui amb el cotxe 50 o amb els actuals campions de la prova, el cotxe número 51, format pels italians Antonio Giovinazzi i Alessandro Pier Guidi, i el britànic James Calado. Els italians estan entre els màxims favorits, però no ho tindran gaire senzill, amb equips com Porsche o Toyota, entre altres.

Més catalans

En la categoria Le Mans Gran Turisme 3 (LMGT3) hi participaran dos catalans: en l’equip Heart of Racing, Àlex Riberas i a TF Sport, Dani Juncadella.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)