Més motor

Miquel Molina conquereix les 24 hores de Le Mans

El gironí es converteix en el segon català en guanyar la cursa francesa després de Marc Gené l’any 2009

Miquel Molina (Lloret de Mar, 1989), junt amb l’italià Antonio Fuoco i el danès Nicklas Nielsen, ha aconseguit la victòria en les 24 hores de Le Mans de l’any 2024. El de Lloret de Mar, amb aquesta victòria, es converteix en el segon català, després de Marc Gené l’any 2009, en guanyar aquesta prestigiosa cursa. El Ferrari número 50 (cotxe de Molina) ha superat al Toyota número 7 i l’altre cotxe oficial de l’equip italià, el 51. Per la seva banda, després d’una actuació espectacular en el seu debut en aquesta cursa, Àlex Palou ha aconseguit la setena posició amb el Cadillac número 2.

Cursa boja

Només sortir la cursa, el Ferrari 50, amb l’italià Fuoco al volant, es col·locava primer, tot i que seria superat poc després. Passava el temps i la pluja començava a aparèixer a poc a poc. Mentrestant, el Cadillac 2 es mantenia fora de les cinc primeres posicions. Encarant-se a poc a poc a la nit, l’AF Corse 83 de la mà del polonès Robert Kubica encapçalava la classificació fins que, a la nit, Toyota arribava al lideratge de la cursa.

Durant aquesta part de la cursa, a la nit, la presència de la pluja i el cotxe de seguretat van estar un dels factors més importants. El segon d’aquests factors, el cotxe de seguretat, ha estat protagonitzat per un accident que ha involucrat al català Alex Riberas, obligant el barceloní a retirar-se. Un altre dels accidents, de fet, ha provocat una aturada de quatre hores.

Arribant al matí del diumenge, el Cadillac número 2 progressava posicions i, de fet, es col·locava líder quan eren les primeres hores del matí. No obstant això, per culpa d’una estratègia arriscada, Palou no ha pogut lluitar per les posicions capdavanteres. Quan faltava una hora per al final, el Toyota número 7 faria una virolla i això li donaria la victòria final al Ferrari número 50.

Parlant de la resta dels pilots catalans, més enllà d’Àlex Riberas, qui, per cert, estava lluitant pel podi a la categoria LMGT3, Dani Juncadella ha finalitzat en l’onzena posició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)