Fórmula 1

Max Verstappen s’endú la victòria al Circuit de Barcelona-Catalunya

Fórmula 1. El pilot de Red Bull avantatja Lando Norris de poc més de dos segons després d’una tensa lluita a distància, amb 125.210 espectadors a Montmeló

Max Verstappen (Red Bull) ha estat el guanyador del GP de fórmula 1 al Circuit de Barcelona-Catalunya. El pilot neerlandès ha avantatjat de poc més de dos segons Lando Norris (McLaren), que havia sortit de la posició preferent. Ha estat una tensa lluita a distància entre tots dos, en la qual el pilot britànic ha mostrat un ritme a l’altura del líder del mundial. Ha estat la tercera victòria seguida de Verstappen a Montmeló, la quarta en total.

La cursa ha vist molts avançaments i alternatives estratègiques de cap a cap del grup, que han mantingut la incertesa fins al final. Un total de 125.210 espectadors han gaudit de la cursa a Montmeló, 297.368 al llarg del cap de setmana. Tots els pilots han acabat la cursa, després de dues aturades a boxs pel cap baix, per canviar les rodes.

El tercer esglaó del podi ha estat per a Lewis Hamilton (Mercedes), que en la tirada final ha avançat el seu company George Russell, quart. Russell ha estat el primer líder de la cursa, quan s’ha enlairat fins al capdavant amb una arriscada maniobra en el primer revolt. Sortia de la quarta posició de la graella i ha avançat Verstappen i Norris per fora.

Els Ferrari de Charles Leclerc i Carlos Sainz han entrat cinquè i sisè. El monegasc ha empaitat Russell en les últimes voltes, però no l’ha pogut superar.

Oscar Piastri (McLaren), Sergio Pérez (Red Bull) i els Alpine de Pierre Gasly i Esteban Ocon han ocupat la resta de posicions dins dels punts.

En la general del campionat, Verstappen amplia l’avantatge al capdavant, amb 219 punts, mentre que Norris ja és segon, amb 150, dos més que Leclerc.

D’avui en vuit se celebrarà la següent prova del mundial, l’onzena, a Àustria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.