Més motor

Palou triomfa a Laguna Seca i recupera el lideratge de l’Indy Car

El pilot de Sant Antoni de Vilamajor Àlex Palou (Chip Ganassi) ha repetit al circuit de Laguna Seca la victòria del 2022, amb una exhibició al volant que li ha permès tornar a situar-se com a líder de l’Indy Car, afavorit a més pels problemes que han tingut els seus principals rivals en la pugna pel títol. Amb la primera plaça a Laguna Seca, Palou signa la tercera victòria del curs i amb 285 punts supera per 23 l’australià Will Power (Penske) i en 32 el seu company d’equip, el neozelandès Scott Dixon . Els nord-americans Colton Herta (Andretti) i Alexander Rossi (Arrow McLaren) han ocupat les altres places del podi en el Firestone Grand Prix de Monterey. Amb aquesta prova, la novena, s’ha completat la primera meitat del campionat. “Ha estat una cursa caòtica. Hem fet una feina terrible, amb una estratègia una mica arriscada, però que ha comportat una victòria impressionant. He tingut dubtes, però tot ha anat bé. Ha estat un dia increïble per a l’equip Chip Ganassi”, ha manifestat el pilot català en baixar del seu monoplaça.

Palou, que sortia des de la posició preferent, s’ha vist sorprès pel nord-americà Kyle Kirkwood (Andretti), que l’ha superat per l’exterior en el primer revolt. Tots dos han marcat un ritme molt alt, que només ha pogut mantenir el suec Felix Rosenqvist (Meyer Shank). El pas per boxes era clau. Kirkwood ha estat el primer i ha deixar el lideratge per Palou durant algunes voltes. Però el més beneficiat de la primera parada ha estat Rossi, que ha passat a prendre el comandament. Gairebé a l’equador de la prova, els passos per boxes i les banderes grogues pels accidents de Dale Coyne, Nolan Siegel i Luca Ghiotto han posat a prova l’estratègia dels principals candidats. Barry Wanser, el responsable de l’equip de Palou, ha decidit allargar la visita als mecànics el màxim possible i esgarrapar segons als rivals. L’aposta ha estat la correcte. El pilot català s’ha reincorporat a la cursa en tercer lloc, per darrera d’Herta i Rossi, quan encara restaven 38 voltes pel desenllaç. La conducció de Palou ha estat magnífica. Només ha necessitat cinc voltes per progressar fins al segon lloc i dues més tard ja ha recuperat el lideratge. En el tram final han tornat a onejar un parell de banderes grogues, però el pilot de Chip Ganassi s’ha mantingut ferm, ha controlat els atacs dels seus oponents i ha cantat la tercera victòria del curs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)