MotoGP

Bagnaia, en estat de gràcia, també guanya la cursa esprint a Assen

L’itaià Francesco Bagnaia (Ducati), el vigent campió del món, ha prosseguit amb el seu monòleg i ha guanyat amb autoritat la cursa esprint del Gran Premi dels Països Baixos al circuit d’Assen després d’haver estat el més ràpid també al matí en la configuració de la graella de demà diumenge. El pilot transalpí li retalla punts en el campionat a Jorge Martín (Ducati), que ha acabat segon i continua líder amb 15 punts de marge. El podi de la cursa esprint l’ha tancat el rosinc Maverick Viñales (Aprilia), que també completa un gran cap de setmana i assaboreix el seu quart podi del curs en cursa esprint. Bagnaia encadena dos triomfs en la cursa dels dissabtes i amenaça Martín. Des que va caure en la cursa esprint del Gran Premi de Catalunya, no ha deixat ni les engrunes.

El guió de la cursa ha seguit d’entrada els paràmetres previsibles. Pecco Bagnaia ha sortit al capdavant i Jorge Martín s’ha situat segon. Viñales era tercer i Àlex Márquez (Ducati) seguia acumulant bones sensacions des de la quarta posició, tot i que finalment ha acabat vuitè. En la segona volta, però, la cursa ha donat un gir inesperat. Marc Márquez (Ducati), habitualment fiable en les curses esprint –havia puntuat fins ara en totes–, ha caigut. Per sort, no ha pres mal.

Bagania ha marxat aviat. La moto li ha donat un avís seriós a Martín en la primera volta quan semblava engrescat per discutir-li el domini i ha hagut d’afluixar. A poc a poc, l’italià ha anat distanciant-se i a cinc voltes del final ja duia un marge de poc més d’un segon i ha creuat la meta amb més de dos segons. En la darrera volta, també ha caigut Aleix Espargaró (Aprilia).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.