MotoGP

Pecco Bagnaia, inapel·lable

MotoGP. El transalpí guanya la cursa esprint a Assen, fa la ‘pole’ i ja és a només 15 punts del líder, Jorge Martín. Maverick Viñales acaba tercer i sortirà en la segona posició

L’italià Francesco Bagnaia (Ducati), el vigent campió del món, va prosseguir ahir amb el seu monòleg i va guanyar amb autoritat la cursa esprint del Gran Premi dels Països Baixos al circuit d’Assen, després d’haver estat el més ràpid també al matí en la configuració de la graella d’avui, signant la posició preferent. El pilot transalpí retalla punts en el campionat a Jorge Martín (Ducati), que va acabar segon –sis podis en vuit curses– i continua líder amb 15 punts de marge. El podi de la cursa esprint el va tancar el rosinc Maverick Viñales (Aprilia), que també completa un gran cap de setmana i assaboreix el seu quart podi de l’exercici en cursa esprint com a única alternativa a les Ducati. Bagnaia encadena dos triomfs els dissabtes i amenaça el lideratge. Des que va caure en la cursa esprint del GP de Catalunya, no ha deixat ni les engrunes.

El guió va seguir d’entrada els paràmetres previsibles. Pecco Bagnaia va sortir al capdavant amb Jorge Martín al darrere. Viñales ocupava el tercer lloc i Àlex Márquez (Ducati) continuava acumulant bones sensacions des de la quarta posició, tot i que finalment va entrar vuitè. En la segona volta, però, la cursa va fer un gir inesperat. Marc Márquez (Ducati), que havia puntuat fins ara en totes les curses esprint, va caure. Per sort, no va prendre mal.

Bagnaia es va acomiadar aviat. La moto va donar un avís seriós a Martín en la primera volta, quan semblava engrescat per discutir-li el domini i el madrileny va haver d’afluixar. A poc a poc, l’italià va anar distanciant-se i, a cinc voltes del final, ja duia un marge de poc més d’un segon. Finalment va creuar la meta amb més de dos segons sobre Martín. En la darrera volta també va caure Aleix Espargaró (Aprilia).

La graella

Al matí, Bagnaia havia segellat la posició preferent, la dinovena pole del transalpí, que va manar en quatre sessions consecutives entre divendres i dissabte. Martín va ser segon a 0.081 i Viñales va reconfirmar els bons temps –a 0.411–de les sessions de divendres– i sortirà segon perquè Jorge Martín va ser sancionat amb tres posicions i sortirà cinquè. Sense fer soroll, Àlex Márquez va signar el quart millor registre, davant d’Aleix Espargaró (Aprilia), que va tenir problemes però que es va acabar aferrant a la pista. Marc Márquez (Ducati) sortirà en la setena posició.

Cronològicament, Bagnaia va marcar el primer millor temps, però Martín, tot just en la seva primera volta i sense ni temps per escalfar-se, li va pispar provisionalment el millor registre amb 1:30.877. Esperonat, el campió va rebaixar substancialment el seu temps amb 1:30.540, nou dècimes menys que la pole del 2023. Martín va continuar millorant però es va quedar a 0.081.

En Moto2, la posició preferent la va signar el murcià Fermín Aldeguer (Boscoscuro), el gironí Albert Arenas (Kalex) va fer el sisè millor temps i el pilot de Sant Andreu de la Barca Xavier Artigas (Forward) va ser 27è. En Moto3, el pilot del Prat de Llobregat Joel Esteban (CF Moto) va ser novè.

EL PROTAGONISTA

La sortida ha estat perfecta. El nostre equip està fent molt bona feina. Guanyar a Assen és meravellós