MotoGP

Bagnaia arrodoneix el cap de setmana perfecte i Marc Márquez, sancionat, és desè

ACTAULITZACIÓ. L’italià Francesco Bagnaia (Ducati) ha arrodonit avui al circuit d’Assen en el Gran Premi dels Països Baixos el seu cap de setmana gloriós amb un triomf que l’acosta una mica més –a tan sols 10 punts–a l’encara líder Jorge Martín (Ducati), que ha sortit en el cinquè lloc de la graella per una sanció tot i haver fet dissabte el segon millor temps i que avui ha acabat segon sense trobar resposta al monòleg del seu rival. La tirania de Bagnaia a la Catedral ha estat inapel·lable i confirma el traçat neerlandès com un dels seus circuits predilectes, amb tres triomfs consecutius. El transalpí, que atresora 23 triomfs en MotoGP –els tres darrers seguits, a Barcelona, Mugello, on també va guanyar la cursa esprint, i Assen–, ja va ser el millor en els entrenaments lliures del divendres, va guanyar la cursa esprint i també va fer la pole. El rosinc Maverick Viñales (Aprilia), que avui partia des de la segona posició, ha entrat cinquè i s’ha erigit en l’únic pilot amb capacitat per discutir el domini de les Ducati, tot i que s’ha vist relegat al sisè lloc per una sanció per haver traspassat els límits de la pista en la darrera volta. El seu company a Aprilia Aleix Espargaró, que dissabte va patir una dolorosa caiguda en la darrera volta de la cursa esprint, no ha corregut per una fractura al cinquè metacarpià de la ma dreta. Marc Márquez (Ducati) s’ha mantingut sempre en el grup que perseguia a Bagnaia i Martín i ha acabat quart, aprofitant un error de Viñales en els darrers metres. L’italià Enea Bastianini (Ducati), venint des del darrera, ha completat el podi. Posteriorment, però, Márquez ha rebut una sanció a misses dites de 16 segons de penalització i ha caigut fins a la desena posició. El motiu és la pressió massa baixa dels pneumàtics. Viñales ha pujat fins a la cinquena.

Bagnaia ha sortit fortíssim i en la primera volta ja li ha tret mig segon a Martín, que ha arrencat amb molta decisió guanyant tres posicions. El català Àlex Rins (Yamaha), per la seva banda, s’ha estimbant tot just en el primer revolt i ha hagut de plegar. Marc Márquez s’ha espavilat per no cedir massa terreny i tot i haver sortit sisè, de seguida s’ha situat en el tercer lloc. Maverick Viñales, quart, en canvi, havia perdut dues posicions. El campió del món, sol, anava incrementant el seu marge. En la vuitena volta, ja duia gairebé un segon sobre Martín, que alhora, tenia un bon marge sobre els seus perseguidors, posició que no ha perdut en tota la cursa. A mitjan del recorregut, Bagnaia ha marcat la volta ràpida amb 1:31.8. Mentre, per darrera, l’italià Fabio di Giannantonio (Ducati) ha avançat Viñales, ara cinquè, i Márquez, ara quart, i s’ha ressituat tercer amb pretensions de podi, constituint-se en un convidat certament inesperat. Àlex Márquez (Ducati), que duia un molt bon cap de setmana, ocupava la novena posició lluny dels pilots capdavanters i ha acabat la cursa vuitè. Finalment, setè.

A vuit voltes del final, Viñales ha atacat i s’ha enlairat al tercer lloc. Després de quatre curses sense pujar al podi, el rosinc tenia ganes de reivindicar-se. Enea Bastianini (Ducati) era quart per davant de Márquez i ha avançat Viñales a quatre voltes del final, confirmant la seva acceleració habitual en els trams finals de les curses. Di Giannantonio s’havia esbravat.

Moto2 i Moto3

En Moto2, el vencedor ha estat el japonès Ai Ogura, per davant del murcià Fermín Aldeguer i del valencià Sergio Garcia, el líder del mundial amb 138 punts. Ogura és segon en el campionat (124) i el nord-americà Joe Roberts és tercer 115. Pel que fa als catalans, Albert Arenas (Kalex) ha caigut en la volta 17. Jeremy Alcoba (Kalex) ha acabat tretzè i Xavier Artigas (Forward) ha acabat en la 23a posició.

La cursa de Moto3 se l’ha endut el valencià Ivan Ortolá (KTM) en un final ajustadíssim resolt per dotze mil·lèsimes de diferencia sobre el neerlandès Collin Veijer (Husqvarna), que ha fet història a casa seva i que se situa segon en el mundial amb 115 punts rere David Alonso (CF Moto), líder amb 154 punts. L’andalús David Muñoz (KTM) ha completat el podi. El pilot de l’Hospitalet de Llobregat Joel Esteban (CF Moto), per la seva banda, ha finalitzat la cursa quinzè.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)