Fórmula 1

Primer triomf de Piastri i doblet de McLaren

Fórmula 1. L’australià domina la cursa, però no assegura el triomf fins que el seu company Norris li retorna el primer lloc a dues voltes del final

La primera victòria en una cursa de gran premi d’Oscar Piastri va arribar en un GP d’Hongria molt intens i amb interès i incertesa en diversos fronts. L’australià i el seu company d’equip Lando Norris, segon, van certificar el doblet per a McLaren. El triomf de l’australià, que té una victòria a l’esprint de l’any passat, va estar precedida de molts missatges de ràdio al pilot anglès, ja que en la darrera aturada per canviar pneumàtics a 23 voltes del final Lando Norris va parar primer i va superar el seu company, que havia dominat completament la cursa des de la sortida. L’equip va dir de mil maneres diferents a l’anglès que tornès el primer lloc al seu company, i només ho va fer a dues voltes per acabar la cursa.

La tercera posició del podi va ser per a Lewis Hamilton, que va mantenir una lluita intensa amb Max Verstappen, rememorant vells temps, tant en la distància del box com molt directe dins de la pista. El neerlandès anava tercer, però en els dos canvis de pneumàtics l’anglès i el seu equip van fer una estratègia millor i el van superar. Max Verstappen va passar Lewis Hamilton en la pista el primer cop i, en el segon, va estar a punt de recuperar la tercera plaça, però no ho va aconseguir. A falta de set voltes, el campió mundial va intentar avançar l’anglès, però no va poder frenar en el revolt, el va tocar i va volar uns metres sense que cap roda toqués el terra. Verstappen va tornar a la pista en la cinquena posició i va acabar per darrere Charles Leclerc. Carlos Sainz va acabar sisè, mentre que Fernando Alonso va ocupar l’onzena plaça.

Aquest és el tercer gran premi consecutiu en què Max Verstappenen no aconsegueix la victòria. El triple campió mundial no estava tantes curses seguides sense guanyar des de finals de l’any 2021 –quan va guanyar el seu primer títol–, i llavors va ser segon en els GP de Sao Paulo, de Qatar i de l’Aràbia Saudita.

INTENTA LLUITA

GP d’Hongria
1r O. Piastri (McLaren) 1h38:01.989
2n L. Norris (McLaren) a 2.141
3r L. Hamilton (Mercedes) a 14.880
4t C. Leclerc (Ferrari) a 19.686
5è M. Verstappen (Red Bull) a 21.349
6è C. Sainz (Ferrari) a 23.073
7è S. Pérez (Red Bull) a 39.792
8è G. Russell (Mercedes) a 42.368
9è Y. Tsunoda (RB) a 1:17.259
10è L. Stroll (Aston Martin) a 1:17.976
11è F. Alonso (Aston Martin) a 1:22.460
Mundial
1r M. Verstappen (Red Bull) 265 pts
2n L. Norris (McLaren) 189 pts
3r C. Leclerc (Ferrari) 162 pts
4t C. Sainz (Ferrari) 154 pts
5è O. Piastri (McLaren) 149 pts
6è L. Hamilton (Mercedes) 125 pts
7è S. Pérez (Red Bull) 124 pts
8è G. Russell (Mercedes) 116 pts
9è F. Alonso (Aston Martin) 45 pts
10è L. Stroll (Aston Martin) 24 pts
11è N. Hulkenberg (Haas) 22 pts
Hamilton, tercer, i Verstappen, cinquè, reviuen les seves intenses lluites amb topada inclosa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)