MotoGP

Aleix és tercer en l’esprint i Marc cau quan anava segon

MotoGP. És el quart podi del granollerí, tercera vegada en el tercer lloc, en les curses de dissabte. Francesco Bagnaia guanya a Àustria i és el nou líder del mundial

Per tercera vegada aquesta temporada i segona consecutiva, Aleix Espargaró va ocupar la tercera plaça del podi en una cursa a l’esprint. El granollerí va sumar la seva quarta medalla –el premi que els donen–, en les curses de dissabte, ja que va guanyar a Catalunya i havia estat tercer a Qatar i a Silverstone, en el darrer gran premi disputat. En la cursa a l’esprint del GP d’Àustria va tornar a ocupar el tercer lloc. Marc Márquez va caure quan ocupava la segona posició i faltaven cinc voltes per al final. Francesco Bagnaia va assolir la victòria, va guanyar la tercera cursa de dissabte de la temporada i és el nou líder de la general, tot i que està empatat a 250 punts amb Jorge Martín. És primer perquè ha aconseguit més victòries en les curses de diumenge.

En les primeres voltes al Red Bull Ring de Spielberg, el madrileny i l’italià van lluitar pel primer lloc i es van avançar un parell de cops, fins que Jorge Martín va ser sancionat amb una long lap per saltar-se una xicana i no perdre el temps suficient. Va passar del segon al tercer lloc, davant d’Aleix Espargaró. Això va deixar Marc Márquez en la segona posició, però va anar per terra. Va tornar a pujar a la moto, però es va retirar una volta després. Aleix Espargaró va fer una bona sortida, i malgrat que no tenia el ritme de les Ducati que anaven al davant va mantenir el quart lloc amb solvència, fins que la caiguda del cerverí el va situar en la tercera plaça.

Pol Espargaró, que va competir a Àustria amb una invitació, va finalitzar en una bona novena plaça, mentre que Maverick Viñales va fer una mala sortida, va passar del sisè lloc a la catorzena posició i va acabar onzè. Àlex Márquez va caure en el segon revolt, va tornar a la pista i va acabar el vintè. Àlex Rins sempre va anar en les darreres posicions, i es va retirar a cinc voltes del final.

En Moto2 Albert Arenas (Kalex) sortirà des de la tretzena posició de la graella. El gironí va superar la Q1 i després en la Q2 va acabar a menys de mig segon de l’italià Celestino Vietti (Kalex), que va fer la posició preferent (1:33.855). Albert Arenas va caure en l’últim minut de la qualificació. Jeremy Alcoba (Kalex) i Xavier Artigas (Forward) no van passar de la Q1i sortiran des de la 19a i la 28a posició, respectivament.

En Moto3, Joel Esteban (CFMoto) va aconseguir la qualificació malgrat els problemes físics per la forta caiguda de què va ser objecte al final de l’entrenament del matí. Tenia dolor al taló del peu dret, a un costat del peu esquerre i a la mà dreta. Estava classificat per a la Q2, va sortir a provar-se, va completar la sessió i finalment sortirà des de la divuitena posició.

EL PROTAGONISTA

Estic supercontent. No esperava fer podi, aquest circuit és molt difícil per a mi i per a l’Aprilia. Estic molt orgullós
Aleix Espargaró
MotoGP. La graella
1r. Jorge Martín (Ducati) 1:27.748
2n. Francesco Bagnaia (Ducati) a 0.141
3r. Marc Márquez (Ducati) a 0.544
4t. Aleix Espargaró (Aprilia) a 0.596
6è. Maverick Viñales (Aprilia) a 0.897
10è. Pol Espargaró (KTM) a 1.015
11è. Àlex Márquez (Ducati) a 1.044
21è. Àlex Rins (Yamaha) Q1
Cursa a l’esprint
1r. Francesco Bagnaia (Ducati) 20:59.768
2n. Jorge Martín (Ducati) a 4.673
3r. Aleix Espargaró (Aprilia) a 7.584
9è. Pol Espargaró (KTM) a 15.101
11è. Maverick Viñales (Aprilia) a 16.759
20è. Àlex Márquez (Ducati) a 37.870
Ret. Marc Márquez (Ducati) volta 10
Ret. Àlex Rins (Yamaha) volta 10
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)