Trial

Toni Bou fa història amb el seu divuitè títol mundial de trial a l’aire lliure i el 35è total

Toni Bou ha eixamplat avui a la localitat occitana de Caors en el Gran Premi de França la seva llegenda interminable als 37 anys conquerint el seu divuitè títol mundial a l’aire lliure consecutiu des que el 2007 va iniciar la tirania. És el 35è títol global del meravellós i gairebé imbatible pilot pierenc, que té també ben enfilat el divuitè en la modalitat indoor (X-Trial)–ha guanyat les quatre primeres curses–i que continua escrivint una de les històries més increïbles no ja tan sols del motor, sinó de la història de l’esport. El català, expeditiu i competitiu com sempre i que no en deixa passar ni una, segella el campionat de Trial GP quan encara falta una prova de dos dies que es correrà a Ripoll el 14 i el 15 de setembre. Servirà d’homenatge a l’ultracampió, que, any rere any, confirma les expectatives i amplia els registre de longevitat.

El llegendari Bou, que havia guanyat vuit de les nou curses anteriors i havia fet un segon com a pitjor resultat, necessitava guanyar o acabar segon o tercer sempre que el seu company d’equip, el jove i prometedor gallec de 24 anys Gabriel Marcelli, quedés darrere seu i que la victòria fos per a un altre pilot. Dit i fet.

El pierenc, seguint el mètode habitual, ha començat a marcar diferències en el primer gir, en el qual ha estat el millor amb tan sols 7 punts de penalització, un dels quals per temps. L’ulldeconenc Adam Raga (Sherco) era segon amb 17 i Gabriel Marcelli (Montesa) ocupava el tercer amb 18. Bou ha manat amb autoritat també en la segona volta i ha acabat el trial amb 15 punts (7+8). Venint des del darrera i amb un segon gir espectacular, el segon amb 23 (20+2) ha estat el basc Jaime Busto (Gas Gas), que manté el frec a grec en la lluita pel subcampionat amb Marcelli, que ha acabat terer amb 33 (20+13). Raga ha estat quart amb 33 (16+15).

Triomf de Berta Abellán

En la cursa femenina, la terrassenca Berta Abellán (Scorpa) ha guanyat la seva segona cursa del mundial 2024 i amenaça el lideratge de la britànica Emma Bristow (Sherco), que es manté al capdamunt amb deu punts de marge quan falten dues curses per al final del campionat. La catalana ha fet 19 punts de penalització (8+11) i Bristow n’ha acumulat 21 (15+6).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)