MotoGP

Marc Márquez es retroba amb el triomf en una cursa de gran premi 1.043 dies després

El cerverí completa amb un impressionant doblet el GP d’Aragó i Jorge Martín, segon, és més líder del mundial

Marc Márquez (Ducati) ha guanyat la cursa llarga de diumenge en el circuit de Motorland i ha trencat la mala ratxa de 1.043 dies sense aconseguir la victòria en una cursa de gran premi. La seva darrera victòria va ser el 24 d’octubre del 2021 en el GP de l’Emilia-Romagna. El cerverí va guanyar la cursa a l’esprint de dissabte i ha completat un impressionant doblet en el GP d’Aragó. El vuit vegades campió mundial, ha sortit des de la pole ha tornat a dominar completament la cursa, com feia fa anys, i ha superat per més de cinc segons al segon classificat, Jorge Martín (Ducati).

El Madrileny ha ampliat la seva avantatge en el mundial fins els 23 punts (299 per 276) ja que Francesco Bagnaia (Ducati) ha caigut a sis voltes del final. Després d’una mala sortida l’italià ha anat remuntant i quan ha passat a Àlex Márquez (Ducati) i s’ha situat tercer, el cerverí l’ha tocat i han caigut tots dos. El tercer lloc del podi ha estat finalment per Pedro Acosta (KTM). Àlex Rins (Yamaha) ha acabat novè, mentre que Aleix Espargaró (Aprilia) ha ocupat l’onzena plaça i Maverick Viñales (Aprilia) s’ha retirat.

La cursa dels tres catalans en Moto2 ha estat per oblidar. A Xavier Artigas (Forward) se l’hi aturat la moto en la volta de formació, ha pogut arribar a la sortida, però se l’hi ha tornat a aturar i ha sortit des del pit-lane. No ha pogut completar la primera volta ja que se l’hi ha tornat a aturar. Albert Arenas (Kalex) ha sortit des de la novena posició per una sanció de tres llocs, i després de mantenir la plaça en les primeres voltes ha perdut llocs i ha acabat el 18è. Jeremy Alcoba (Kalex) ha sortit des del 25è lloc, sempre ha estat més enllà de la vintena plaça i ha acabat 21è. La victòria ha estat per Jake Dixon (Kalex).

Joel Esteban (CFMoto) ha finalitzat en la 15a plaça en Moto3 després de sortir tretzè, baixar fins a la vintena posició a meitat de la cursa i remuntar una mica al final. El sevillà Jose Antonio Rueda (KTM) ha aconseguir la seva primera victòria a la categoria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)