MotoGP

Guanya 1.043 dies després

MotoGP. Marc Márquez s’imposa de manera clara en la cursa de gran premi i fa un doblet impressionant en el GP d’Aragó. Jorge Martín, segon, amplia el seu avantatge en el mundial

Per fi va poder trencar la ratxa negativa i després de 1.043 dies Marc Márquez va tornar a pujar al lloc més alt del podi en una cursa de gran premi de diumenge. Ho va fer al circuit de Motorland en el GP d’Aragó, en un cap de setmana per recordar, ja que va aconseguir un impressionant doblet en guanyar també la cursa a l’esprint de dissabte, i a més va fer la pole. L’última victòria del vuit cops campió mundial va ser el 24 d’octubre del 2021 en el GP de l’Emília-Romanya.

Marc Márquez va sortir des de la posició preferent, i com va fer en la cursa a l’esprint va dominar des de l’inici, es va distanciar clarament i va creuar la meta amb gairebé cinc segons de marge sobre el segon, Jorge Martín. Aquesta va ser la victòria número 60 del cerverí en MotoGP, i ja en suma 86 en totes les categories del mundial.

El madrileny va ampliar el seu avantatge en el mundial fins als 23 punts (299 per 276), ja que Francesco Bagnaia va caure a sis voltes del final. Després d’una mala sortida l’italià va anar remuntant i quan va superar Àlex Márquez i es va situar en la tercera posició, el cerverí va tocar l’italià i els dos van anar per terra en un espectacular accident en què les motos els van passar per sobre. El tercer lloc del podi va ser finalment per a Pedro Acosta. Àlex Rins, que va sortir el 21è, va fer una bona cursa, va aprofitar les caigudes i va acabar novè. Les Aprilia, com en la cursa a l’esprint, no van funcionar. Aleix Espargaró va baixar fins el divuitè lloc en l’inici i després, com Àlex Rins, va progressar i va ser onzè. Maverick Viñales es va retirar però ocupava l’última posició amb molt desavantatge.

La cursa dels tres catalans en Moto2 va ser per oblidar. A Xavier Artigas se li va aturar la moto en la volta de formació, va poder arribar a la sortida, però se li va tornar a aturar i va sortir des del pit-lane. No va poder completar la primera volta per una altra aturada. Albert Arenas va sortir des de la novena posició per una sanció de tres llocs, i després de mantenir la plaça en les primeres voltes va perdre llocs i va acabar 18è. Jeremy Alcoba va sortir des del 25è lloc, sempre va estar més enllà de la vintena plaça i va acabar 21è. La victòria va ser per a Jake Dixon. Joel Esteban va acabar en la 15a plaça en Moto3 després de sortir tretzè, baixar fins a la vintena posició i remuntar una mica al final. José Antonio Rueda va sumar la seva primera victòria.

EL PROTAGONISTA

Ha sigut una cursa increïble. Ha estat difícil anar al davant, però he estat capaç de gestionar la distància