MotoGP

“No ho he aconseguit sol”

MotoGP. Marc Márquez recorda tota la gent que l’ha ajudat i ha estat al seu costat en la llarga sequera de triomfs fins que ha tornat a guanyar una cursa, 1.043 dies i 53 grans premis després

La travessa pel desert de les victòries de Marc Márquez va finalitzar diumenge amb l’impressionant triomf en el GP d’Aragó. 1.043 dies, 53 grans premis i gairebé tres anys després, el vuit vegades campió mundial va tornar a pujar al capdamunt del podi en una cursa de gran premi. La data va ser l’1 de setembre del 2024 i el lloc, el circuit de Motorland a Alcanyís. La seva darrera victòria datava del 24 d’octubre del 2021, quan va guanyar el GP de l’Emília-Romanya al circuit de Misano.

No hi ha cap dubte que aquesta victòria i el trencament de la mala ratxa van ser molt especials per a Marc Márquez, que no es va oblidar de totes les persones que l’han ajudat i li han donat suport durant aquest temps. “Ha estat una victòria buscada, però no l’he buscat sol, l’he buscat amb tota la gent al meu voltant que m’ha ajudat i m’ha donat suport”, va explicar després de la cursa. També va destacar que la va poder aconseguir en el GP d’Aragó, que és “a prop de casa” i així la majoria de la gent que ha estat al seu costat i al seu darrere durant aquest temps hi va poder ser present.

Marc Márquez va tenir un recordatori especial per al seu actual equip, el Gresini, al qual va arribar a principis de la temporada i es va estrenar amb la Ducati després de tants anys i tants èxits amb l’Honda. El cerverí va recalcar el seu agraïment a l’equip de Nadia Padovani: “Sense oblidar-me de l’equip Gresini, que em va esperar en tot moment l’any passat, m’ha donat l’oportunitat, m’he sentit molt abrigallat.” El vuit vegades campió mundial, tot i saber que havia aconseguit una fita important, va tornar a demostrar la seva serenitat i la seva capacitat de tocar de peus a terra que tant li ha servit al llarg de la seva carrera: “Això no vol dir que a partir d’ara guanyaré totes les curses, però sí que això et dona molta confiança i l’objectiu és acumular podis.”

La victòria en el GP d’Aragó de Marc Márquez va ser clara i contundent: va ocupar el primer lloc des del primer metre fins al darrer i va superar per gairebé cinc segons l’actual líder del mundial, Jorge Martín. El domini del cerverí en el circuit de Motorland no va ser només en la cursa de diumenge, sinó que es va estendre durant totes les jornades. Divendres va fer el millor temps en el primer entrenament lliure i en la pràctica que classifica per a la Q1 i la Q2, dissabte va tornar a ser el millor en el segon entrenament lliure, va fer la pole en la qualificació (Q2) i va guanyar la cursa a l’esprint. En la jornada de diumenge, Marc Márquez no va disputar l’escalfament al matí perquè la pista estava humida i no volia canviar les seves sensacions. Després, amb la pista seca, va guanyar la cursa de gran premi.

El cerverí va acabar el GP d’Aragó amb un doblet i 37 punts acumulats gràcies a les dues victòries (12+25). Això l’ha portat a recuperar el tercer lloc del mundial, amb 229 punts, i a situar-se a 70 del líder, Jorge Martín, que n’acumula 299.

EL PROTAGONISTA

Ha estat una victòria buscada, però no l’he buscat sol; l’he buscat amb tota la gent al meu voltant que m’ha ajudat i m’ha donat suport
Teníem la confiança que aquest any arribaria. Ho hem aconseguit. Molt content
He tingut la gran sort d’aconseguir la meva primera victòria aquest any en un gran premi a prop de casa, i la majoria dels que m’han ajudat són aquí
Això no vol dir que a partir d’ara guanyaré totes les curses, però sí que això em dona molta confiança i l’objectiu és acumular podis