Fórmula 1

Red Bull veu perillar el títol de constructors

Fórmula 1. En els darrers sis grans premis, en què no ha guanyat, ha cedit 85 punts a McLaren, que s’ha situat a només vuit

En el mundial de fórmula 1 el títol de pilots és el que té més prestigi mediàtic, però els equips també valoren molt el títol de constructors, ja que és el reflex del treball de l’equip en conjunt, puntuen els dos pilots, i també és el que reparteix els diners que reben depenent de la posició al final del mundial. L’equip Red Bull ha guanyat el títol de constructors els dos darrers anys, l’últim de manera molt clara i a sis grans premis del final del campionat, i en aquesta edició semblava que repetiria l’èxit, però tot ha canviat. En aquests moments, després d’haver-se disputat 16 grans premis dels 24 programats, Red Bull és el líder del mundial amb 446 punts, però el segon classificat, McLaren, és a només vuit punts (438). El tercer és Ferrari, a 39 punts (407), i la quarta plaça l’ocupa Mercedes a 154 punts (292) de l’equip austríac.

Red Bull va guanyar la seva darrera cursa de gran premi en el circuit de Barcelona-Catalunya en el GP d’Espanya i es va situar amb 60 punts d’avantatge sobre Ferrari, que era segon, i amb 93 respecte de McLaren, que ocupava el tercer lloc. Mercedes, quart, era a 151 punts. En els darrers sis grans premis disputats des de llavors cap dels pilots de Red Bull, el triple campió mundial Max Verstappen i el subcampió mundial de l’any passat, Sergio Pérez, han aconseguit guanyar. Això ha significat que han anat perdent punts respecte a la resta d’equips, sobretot dels McLaren, que amb Lando Norris i Oscar Piastri han guanyat dues curses, una cada un, i han pujat sis cops més al podi. McLaren ha retallat 85 punts a Red Bull i s’ha situat a només vuit quan queden vuit grans premis per disputar. En cada una de les curses els dos pilots de l’equip anglès han sumat més punts que els dos pilots de Red Bull. En el GP d’Itàlia, el darrer, els dos McLaren van estar en el podi per darrere de Charles Leclerc, que va fer guanyar Ferrari a casa. Seria factible que en la pròxima prova, el cap de setmana vinent, el GP d’Azerbaidjan, Red Bull perdi el lideratge en aquesta classificació de constructors.

Red Bull té sis títols de constructors en el seu palmarès, quatre de consecutius entre el 2010 i 2013, i els dos darrers els anys 2022 i 2023. També suma cinc subcampionats (2009, 2014, 2016, 2020 i 2021). El títol de constructors de l’any passat va ser el que l’equip austríac va guanyar amb més autoritat, ja que el va aconseguir amb 860 punts i va superar per 451 Mercedes, que només en va sumar 409 punts. A més, el va aconseguir matemàticament en el setzè gran premi dels 22.

Mundial de constructors
1r. Red Bull 446 punts
2n. McLaren 438 punts
3r. Ferrari 407 punts
4t. Mercedes 292 punts
5è. Aston Martin 74 punts
Punts darrers 6 grans premis
1r. McLaren 201 punts
2n. Mercedes 141 punts
3r. Ferrari 137 punts
4t. Red Bull 116 punts
5è. Aston Martin 16 punts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)