Fórmula 1

Piastri dilueix el domini de Leclerc i venç a Bakú

L’australià Oscar Piastri (McLaren) ha diluït el domini que havia exercit durant la resta del cap de setmana el monegasc Charles Leclerc (Ferrari) i ha guanyat al circuit urbà de Bakú el Gran Premi de l’Azerbaidjan, la dissetena cursa del mundial de Fórmula 1. El podi l’han completat Leclerc i el britànic George Russell (Mercedes), que s’ha trobat amb un regal inesperat quan Carlos Sainz (Ferrari) i Checo Pérez (Red Bull), que lluitaven per la tercera plaça, s’han estavellat a la tanca a dues voltes del final quan el madrileny ha tancat a destemps el mexicà quan ja havia perdut la posició. La cursa s’ha acabat amb el cotxe de seguretat a la pista. Verstappen, encara líder, ha estat cinquè i encadena set grans premis sense guanyar després del monòleg del 2023. Lando Norris (McLaren) ha estat quart i li esgarrapa tres punts. Red Bull perd pistonada en la lluita pel mundial de constructors.

Leclerc ha sortit bé i ha defensat la posició preferent amb una gran autoritat, aconseguint ràpidament un marge d’un segon i mig en la sisena volta de les 51 previstes. Piastri s’ha mantingut segon i Sainz, en canvi, ha cedit a la pressió de Pérez, que s’ha situat tercer. Verstappen, per la seva banda, ha guanyat també una posició avançant Russell i s’ha col·locat cinquè. Força més enrere, Norris, l’home que encara somia en arrabassar-li el lideratge a Verstappen, era dotzè després d’haver arrencat en una paupèrrima quinzena posició.

Leclerc ha anat augmentant a poc a poc el seu marge sobre Piastri –4,5 segon en 12a volta–, que peria adherència. Els Ferrari de Leclerc i Sainz han allargat els compostos mitjos inicials. El monegasc ha entrat en la volta 17 , ha cedit provisionalment el lideratge al seu company Sainz, que ha entrat al garatge en la volta posterior. els pneumàtic durs han estat una llosa per als Ferrari i el McLaren els han saltat a la jugular. Piastri ha segellat un avançament brutal sobre Leclerc en la 20a volta i s’ha posat líder amb un ritme infernal. Per darrere, Norris, que no havia canviat pneumàtics, ja era sisè i havia avançat Verstappen, el seu gran objectiu per retallar-li punts en el mundial. Norris ha entrat però el seu ritme posterior ha estat molt alt i ha acabat avançant el neerlandès. Piastri ha guanyat amb autoritat i sense incidències i per darrer hi ha hagut ball de bastons amb un gir escènic inesperat quan Sainz s’ha equivocat qua lluitava pel podi amb Pérez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)