Superbikes

Només falta la victòria

Motor. El mundial femení ha arribat a la meitat i la catalana Sara Sánchez és tercera amb tres segons llocs i tres terceres places en sis curses

El mundial femení de motociclisme ja ha arribat a la meitat de la competició i la catalana Sara Sánchez ocupa la tercera posició de la general després d’aconseguir tres segones posicions i tres terceres places en les sis curses disputades en els tres grans premis que s’han fet. A la pilot de Gironella, de 26 anys, només li falta aconseguir una victòria i pujar a l’esglaó més alt del podi, i segur que ho intentarà en els tres grans premis i les sis curses que queden del campionat.

En les tres ocasions que Sara Sánchez ha ocupat la segona posició ho ha fet per mil·lèsimes respecte a la rival que ha aconseguit la victòria, en uns finals molt ajustats. En la segona cursa del primer gran premi de l’any, el de l’Emília-Romanya, amb què es va iniciar el mundial, la catalana va acabar a només 0.085 mil·lèsimes de la guanyadora, María Herrera. Els altres dos segons llocs van ser en les dues curses del GP de Portugal, el darrer que s’ha disputat, el 10 i 11 d’agost. En la primera la pilot de Gironella va quedar a 0.060 mil·lèsimes de María Herrera, mentre que l’endemà, en la segona, Ana Carrasco només va superar la catalana en la línia de meta per 0.025 mil·lèsimes.

Sara Sánchez, de l’equip 511 Terra&Vita Racing Team, i que pilota la Yamaha YZF-R7, com totes les participants en el mundial, tornarà a la competició del 20 al 22 de setembre amb el GP d’Itàlia. Després es disputarà el GP d’Estoril, de l’11 al 13 d’octubre, i el mundial finalitzarà del 18 al 20 d’octubre amb el GP d’Espanya, a Jerez.

Després de les primeres sis curses Sara Sánchez és tercera en el mundial, amb 108 punts, i és a 21 de la primera classificada, la toledana María Herrera, i a 14 de la segona, la murciana Ana Carrasco. La quarta classificada, la madrilenya Beatriz Neila, suma 84 punts i és a 25 de la catalana. Aquestes quatre pilots que ocupen les quatre primeres places són les que han pujat al podi de les 22 que han puntuat en alguna cursa. Ana Carrasco i Sara Sánchez hi han estat sempre, mentre que María Herrera va fallar en una cursa, que va ser la cursa en què Beatriz Neila va estar entre les tres millors.

PER MIL·LÈSIMES

Les tres vegades que Sara Sánchez ha acabat segona ho ha fet per mil·lèsimes; la més ajustada, a només 0.025 de la primera
Classificació
1a. María Herrera 129 punts
2a. Ana Carrasco 122 punts
3a. Sara Sánchez 108 punts
4a. Beatriz Neila 83 punts
5a. Roberta Ponziani 56 punts 22 pilots han sumat algun punt en els tres primers grans premis del campionat