MotoGP

Bastianini guanya a Misano, Bagnaia cau i Martín, segon, és més líder

L’italià Enea Bastianini (Ducati) ha avançat Jorge Martín (Ducati) en la darrera volta en una maniobra protestada pel madrileny, que, molt emprenyat, li ha fet una botifarra al creuar la meta, i ha guanyat el Gran Premi de l’Emilia-Romanya que s’ha disputat al circuit Misano Marco Simoncelli. No obstant la decepció per no haver vençut quan havia liderat gran part de la cursa, Martín incrementa el seu marge al capdavant del mundial de MotoGP amb 24 punts sobre l’italià Pecco Bagnaia (Ducati), que havia guanyat la cursa esprint dissabte i també havia fet la posició preferent amb rècord del circuit –avui, ell mateix l’ha deixat en 1:30.877–, però que ha caigut i es queda a 29 punts del líder. Marc Márquez (Ducati), que sortia setè, un llast, ha acabat tercer, encara bo, tot i que s’allunya 9 punts més en la lluita pel títol, un mal menor tal com anaven les coses. Márquez es quart en el campionat a un punt de Bastianini i a 60 de Martín. Sigui com vulgui, és la victòria 100 de Ducati en la categoria reina del motociclisme. La firma exerceix un domini absolut en el campionat. De fet, els cinc primers duien la firma italiana. El rosinc Maverick Viñales, amb una Aprilia, ha obtingut una meritòria sisena posició, Aleix Espargaró (Aprilia) ha estat vuitè i Àlex Márquez (Ducati) ha acabat novè.

Bagnaia, que tenia la pole, ha sortit com un coet i ha agafat fins i tot un petit marge però de seguida s’ha esbravat i ha perdut pistonada, probablement amb algun problema mecànic. Martín l’ha avançat en la quarta volta i Bastianini també l’ha superat. Bagnaia, però, ha revifat paradoxalment en el darrer terç de la cursa, en el qual ha fet la volta ràpida. En l’afany per recuperar, però, ha caigut en la 21a volta de les 27 previstes. Un cop d’efecte al mundial a favor de Martín.

Molt condicionat per la posició de sortida endarrerida, Marc Márquez (Ducati) ha progressat de seguida guanyant dues posicions avançant Marco Bezzecchi (Ducati) en la primera volta i per la caiguda de Brad Binder (KTM) en la segona. El ritme de Pedro Acosta (KTM) i del trio de dalt, però, li ha resultat inassumible d’entrada per remuntar. Malgrat això, Acosta ha caigut en la desena volta quan era quart i Márquez ha guanyat una altra posició (4t). Finalment, la caiguda de Bagnaia l’ha enlairat al podi. Les voltes finals han estat espectaculars per la pugna entre Martín i Bastianini, que ha estudiat al rival i ha esperat a la darrera volta per donar el cop guanyar-li la posició.

Moto2 i Moto3

En Moto2 i en clau catalana, el tortosí Jeremy Alcoba (Kalex) ha estat quinzè, el gironí Albert Arenas (Kalex) ha finalitzat setzè i Xavier Artigas (Forward) ha acabat 22è. Arenas, 13è amb 63 punts, és el millor situat en la general del campionat que domina el japonès Ai Ogura (Boscoscuro), que avui ha estat quart. Alcoba és 14è amb 58 punts. El vencedor de la cursa, en un final ajustadíssim, ha estat l’italià Celestino Vietti (KTM), que ha superat en la recta final al valencià Arón Canet (Kalex) per 29 mil·lèsimes. L’italià Tony Arbolino (Kalex), que també optava al triomf i que corria a casa, ha fallat amb el canvi de marxes en l’última volta quan liderava la cursa.

En Moto3, el pilot del Prat del Llobregat Joel Esteban (CF Moto), que debuta en el mundial, ha estat vintè i és setzè en la general del mundial amb 42 punts. El colombià David Alonso (Aspar Team) ha guanyat la cursa i s’aferma en el lideratge del mundial amb 271 punts, amb un marge de 82 punts sobre el pilot de Sant Vicenç del Raspeig Daniel Holgado (Gas Gas), que ha estat quart.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)