MotoGP

Tercera victòria de Marc Márquez després d’una bona lluita amb Martín

El protector de la visera del cerverí fa que la Ducati patini en la sortida, però es recupera, remunta i guanya

Marc Márquez (Ducati) ha aconseguit una gran victòria en el GP d’Austràlia, la tercera de l’any, lluitant amb els dos pilots que estan lluitant pel títol mundial de MotoGP, Jorge Martín (Ducati) que ha acabat segon i Francesco Bagnaia (Ducati) que ha sigut tercer. Aquesta ha estat la tercera victòria de la temporada del cerverí després d’haver guanyat també a Aragó i a Misano.

Marc Márquez era segon a la graella, però ha sortit malament perquè ha patinat amb un protector de la visera que s’havia tret i ha quedat davant la roda del darrera. El cerverí ha baixat fins la setena plaça, però ha mantingut la tranquil·litat, ha anat superant pilots i en la sisena volta ja s’ha situat tercer. Per davant tenia Francesco Bagnaia i Jorge Martín, que s’havia escapat una mica. El vuit vegades campió mundial ha lluitat amb l’italià i poc abans de la meitat de la cursa han atrapat al madrileny. Durant un parell de voltes s’han avançat entre ells fins que Marc Márquez s’ha situat segon per darrera Jorge Martín i Francesco Bagnaia s’ha despenjat. A quatre voltes del final el català ha atacat i s’ha posat en el primer lloc. El madrileny ha respost i s’han avançat un parell de vegades, però Jorge Martín ha pensat en el mundial i Marc Márquez ha aconseguit la victòria.

Maverick Viñales (Aprilia), que sortia tercer, ha acabat vuitè una mica tocat per la caiguda que va tenir en la cursa a l’esprint de dissabte. Àlex Rins (Yamaha) ha acabat tretzè i Àlex Márquez (Ducati), que estava sancionat amb una long lap, quinzè. Aleix Espargaró (Aprilia) ha ocupat el setzè lloc.

En la lluita pel mundial Jorge Martín amplia l’avantatge amb Francesco Bagnaia i ja li treu 20 punts, 10 més del que tenia abans d’arribar a Austràlia. Marc Márquez consolida el tercer lloc, i supera per 14 punts Enea Bastianini (Ducati), que ha acabat cinquè.

En Moto2 Ai Ogura (Boscoscuro) tenia la primera oportunitat de guanyar el títol mundial, però s’haurà d’esperar al proper gran premi. El japonès ha acabat quart i té 65 punts sobre Aron Canet (Kalex), segon, quan queden 75 punts en joc. La victòria ha estat per Fermín Aldeguer (Boscoscuro), la tercera de l’any. Jeremy Alcoba (Kalex) ha finalitzat onzè, mentre que Albert Arenas (Kalex) ha estat tretzè. Xavier Artigas (Forward) ha ocupat el dinovè lloc.

Joel Esteban (CFMoto) ha finalitzat setzè en Moto3, mentre que el seu company d’equip David Alonso, que ja és el campió mundial, ha aconseguit la seva onzena victòria de la temporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)