Més motor

MOTOR

Roma es perdrà el Dakar

Li han embargat el cotxe per falta de solvència del seu equip

La prova comença d'aquí a un mes i mig i no queda temps de reacció

Nani Roma va anunciar ahir, quan només falten sis setmanes per a l'inici del Dakar, que no participarà en la prova a causa de la difícil situació que viu el seu equip, l'Stradale francès. «En aquests moments no tenim la seguretat de poder lluitar amb prou armes per aconseguir un gran resultat. En aquestes condicions, i sentint-ho molt perquè hem treballat intensament per preparar el que és el meu gran objectiu de la temporada, és millor no prendre la sortida», va assegurar en un comunicat.

El pilot de Folgueroles ha vist com, de la nit al dia, es quedava sense el Mitsubishi Lancer que havia de pilotar en el Dakar i que, fins al moment, li havia donat bons resultats en els tests que havia fet. I és que la falta de solvència del seu equip, dirigit per l'excopilot Dominique Serieys, ha provocat l'embargament del cotxe quan ja no queda temps material per preparar-ne un altre. «El Dakar és una cursa molt exigent i si no l'encares amb totes les garanties és preferible no participar-hi», va matisar. També va confirmar que les últimes proves, fetes al Marroc fa pocs dies, van posar de manifest que el cotxe tenia possibilitats i que Roma podia arribar a la cita com un dels favorits a la victòria: «Els tests van ser molt satisfactoris i vam comprovar que el cotxe té potencial. Això és el que més em dol, perquè el cotxe és competitiu.» L'osonenc també tenia patrocinadors personals que l'ajudaven a finançar la cursa.

Aquesta havia de ser la seva sisena participació en el Dakar en la categoria de cotxes, després d'aconseguir la victòria en motos el 2004. Malgrat aquest revés, Nani Roma assistirà al Dakar, que començarà l'1 de gener a Buenos Aires, i assegura que té ofertes per al futur que ha d'«estudiar i valorar».

Salvador Servià hi torna per divuitena vegada

TONI ROMERO

Als 66 anys i en plena forma, Salvador Servià tornarà a agafar el volant per disputar el seu divuitè Dakar. Serà amb un camió Mercedes 6x6 llogat a Epsilon per l'equip francès Dessoude, com el que el mateix pilot gironí havia conduït en la seva última participació, l'any 2009, en la primera edició que es va disputar a l'Argentina i Xile. L'objectiu és fer d'assistència ràpida dels sis vehicles de l'equip, tant els tres prototips com els Nissan Pathfinder. A Servià –cinquè l'any 1996 amb Citroën i sisè el 1993 i el 1997 amb Lada i Nissan Patrol– l'acompanyaran el seu copilot de raids de tota la vida, Jaume Puig, alliberat de feina amb la reducció d'activitat de Seat Sport, i el mecànic francès Vincent Debeugny.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)