Fórmula 1

MOTOR

FÓRMULA 1

Els dotze equips de fórmula 1 provaran cotxes i pneumàtics nous des d'avui a Xest

Red Bull presenta avui el monoplaça amb què intentarà renovar els títols amb Vettel i Webber

Han passat 81 dies des que Sebastian Vettel va guanyar el títol 2010 en una cursa memorable i avui ja s'aixeca el teló de la pretemporada 2011. Ho fa a Xest, a l'empara d'una bonança climatològica inexistent a la resta d'Europa i amb altíssima expectació no tan sols per veure les evolucions dels grans favorits, sinó, sobretot, per començar a analitzar les possibilitats dels nous monoplaces sobretot atenent a novetats tècniques fonamentals que aportarà la nova temporada, com ara la desaparició dels difusors de doble rampa, la readopció del Kers i, sobretot, l'adaptació dels monoplaces als nous pneumàtics Pirelli, que s'estrenen aquest any.

Malgrat tot, poques conclusions es podran treure d'aquestes tres primeres jornades de test. Entre equips que no tenen la configuració definitiva de xassís o aerodinàmica, equips que portaran cotxes híbrids 2010/2011 –McLaren no presenta el cotxe fins divendres– i els capdavanters que jugaran a despistar el rival –no seria la primera vegada–, les comparacions de temps s'hauran de relativitzar i els guanys o pèrdues respecte al 2010 caldrà agafar-los amb pinces.

Red Bull aixeca el teló.

Els campions del 2010 seran els primers que descobriran el seu nou cotxe aquest matí. Sempre s'esperen les propostes tècniques d'Adrian Newey, però aquest cop encara més després del malestar que ha causat en l'equip que Ferrari els hagi intentat fitxar personal. També es veuran els monoplaces de Toro Rosso (Jaume Alguersuari l'estrenarà avui mateix) i Mercedes, per bé que d'aquest últim se n'ha filtrat una imatge. Ahir van presentar cotxe a Xest Sauber i Lotus-Renault. Els suïssos han passat de l'asfíxia econòmica que va escombrar Pedro de la Rosa a una aparent abundància que cal veure si es trasllada a la pista. L'arribada del mexicà Sergio Checo Pérez, acompanyat dels milions de la multinacional Telmex, hauria de revitalitzar l'equip. De moment, però, Peter Sauber està molt ocupat desmentint que Pérez hagi entrat en l'equip pels seus diners. Per la seva banda, el que més crida l'atenció de Renault és la recuperació del nom Lotus i dels llegendaris colors negre i daurat dels monoplaces patrocinats per John Player Special fa 30 anys.

EN PISTA

EQUIP AVUI DEMÀ DIJOUS RED BULL Vettel Vettel/Webber Webber McLAREN Paffett Hamilton Button FERRARI Alonso Alonso Massa MERCEDES Rosberg/Schum. Rosberg Schumacher LOTUS RENAULT Petrov Kubica Kubica WILLIAMS Barrichello Barrich./Maldonado Maldonado FORCE INDIA Hulkenb./Di Resta Di Resta Sutil SAUBER Kobayashi Pérez Pérez TORO ROSSO Alguersuari Alguers./Buemi Buemi TEAM LOTUS Kovalainen Trulli HISPANIA Karthikeyan Karthikeyan Karthikeyan VIRGIN Razia/D'Ambros. D'Ambrosio Glock
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)