MOTO 2
El campionat és molt llarg
A Marc Márquez li surt rodó i la seva candidatura al títol és encara viable
Acaba superant Bradl, a qui té a 52 punts amb nou curses per endavant
Aleix remunta del 32è lloc al novè, mentre que Pol cau quan era setè
els entrenaments i això ens ha ajudat»
el grup més petit i no he pogut, però he fet una molt bona volta al final»
he tingut problemes per avançar pilots»
el meu millor resultat. Ens quedem aquí
a treballar per arribar allà on volem ser»
«Tenia la moto més ràpida, i anem agafant el tacte a la categoria». A poc a poc i bona lletra. Aquest ha de ser l'ideari de capçalera per a Marc Márquez en les nou curses (225 punts) que resten per endavant. Passades les proves inicials, en què les expectatives i les ganes van poder més que l'analítica, el pilot de Cervera és allà on ha de ser per presentar candidatura viable al títol de la categoria. És cert que l'alemany Stefan Bradl és en una posició molt més agraïda, però la distància que els separa (53 punts) és, a la pràctica, un coixí d'una cursa. Més enllà de xifres, però, qui governa les motos són les sensacions i aquestes, al voltant del pilot de Repsol Catalunya Caixa, són després d'Assen i d'ahir a Mugello difícilment millorables.
Perfecció.
Márquez va fer valer la seva posició preferent amb una sortida primorosa i, superant els problemes de conducció amb el dipòsit ple que tant l'han condicionat en l'inici del campionat –a partir de la segona volta ja s'estava rebaixant el rècord del circuit–, de seguida va seleccionar la carrera. En un altre traçat s'hagués escapat, però no a Mugello, i el grup bo el van formar ell, Bradl, Smith i De Angelis. Més lluny, Aleix Espargaró iniciava una remuntada que el portaria del 32è lloc de la graella al novè –el de Granollers, abans de la cursa, fins i tot ambicionava el podi perquè en sec sabia que tenia molt bon ritme–, mentre que el seu germà Pol, lluitant amb Corsi, veia com el pneumàtic del davant el traïa quan anava setè.
Enfilant la segona meitat de cursa, Márquez cedia el primer lloc a Bradl, moment que va servir per constatar que la moto del català era efectivament la més ràpida: en la inacabable recta d'arribada el de Repsol va aixecar-se un parell de vegades per evitar que la inèrcia de l'aspiració el portés a superar el líder del campionat. Tres voltes va durar l'estudi de Márquez a Bradl i, a set voltes per acabar, el de Cervera va fer un canvi de ritme –marcant voltes en 1:53 alts– que va servir per descartar De Angelis i Iannone, convidat d'última hora i perillós sigui quina sigui la festa que es balli.
En les últimes cinc voltes tant Bradl com Smith van arribar a situar-se al capdavant, però les seves aspiracions van topar amb la determinació de Márquez, que va fer tota la darrera volta en primera posició i que, amb una excel·lent traçada en el darrer revolt, no va permetre que Bradl, tot i fer la volta ràpida de cursa en aquell gir, pogués prendre-li el triomf.
CLASSIFICACIONS
La federació manté el Gran Premi del Japó
La resposta de la FIM al manifest signat per tots els pilots de la graella de Moto GP, llevat lògicament d'Aoyama, en el sentit que es negaven a disputar el Gran Premi de Motegi (2 d'octubre) al Japó sense unes garanties de seguretat, va ser un comunicat en què deia que mantenia les dates fixades –també per a la prova del mundial de trial que es farà a l'agost–. Tot i que argumenta que no té motius que indiquin que anar a disputar la cursa sigui un perill per a la salut, però, afegia que ha encarregat un estudi a una entitat europea independent per aquest efecte, els resultats del qual es coneixeran en la segona meitat d'aquest mes. Aleshores hi haurà un pronunciament definitiu. A banda dels pilots de Moto GP, altres pilots de la graella de Moto 2 també s'han adherit al manifest.