Fórmula 1

Factors a favor

Domenicali creu que les noves normatives poden posar fi als mals endèmics de Ferrari

L'italià es desfà en lloances per a Alonso

Tal com declara Stefano Domenicali en una entrevista al setmanari francès Autohebdo, hi ha uns factors que més enllà de l'encert tècnic en la concepció del nou F2012 poden jugar aquest any en favor de Ferrari. “El tema dels escapaments serà l'única autèntica novetat d'aquest any, més que els reforços de l'aleró davanter o de les estructures de protecció laterals que també ha imposat la FIA. Penso que això anirà una mica a favor de Ferrari després d'haver patit en aquest sentit el 2011, ja que no ens vam adonar adonat, ni a l'inici de temporada, de la diferència de prestacions que provocava el difusor bufat pels gasos d'escapament”, diu l'italià. El director de Ferrari també considera que els compostos més tous dels pneumàtics que subministrarà Pirelli poden ajudar a resoldre una de les febleses dels últims anys. “Des que se'n va anar, Schumacher [i paral·lelament Ross Brawn i altres enginyers] falta adherència i no s'aconsegueix fer treballar els pneumàtics a bona temperatura”, argumenta.

En la mateixa entrevista, Domenicali es refereix als dos pilots del seu equip. De Fernando Alonso en diu meravelles: “Sempre va al màxim. Som nosaltres els que li hem de donar un cotxe vencedor i en aquest cas serà intocable. No només és un pilot extraordinari sobre la pista. Des que sóc a Ferrari, fa uns vint anys, no havia vist mai un pilot estar tant temps a la fàbrica.” I de Felipe Massa, l'italià està convençut que “si té els mitjans ho farà molt millor que el 2011”. “A vegades havia sigut més ràpid que Schumacher i Räikkönen –argumenta– i no veig perquè hauria hagut de perdre facultats. Sé que no és mai tan bo com quan està sota pressió.” Alonso no ha de patir pel seu futur, ni Ferrari tampoc, perquè ahir el Banco de Santander va allargar el patrocini fins a l'any 2017. Pel brasiler, en canvi, les coses són ben diferents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)