Motociclisme

A un altre nivell

Motor. Marc Márquez, que mana en totes les sessions, trenca el rellotge a Indianapolis traient mig segon de marge a Lorenzo, Pedrosa i Crutchlow

Fins que no cau la bandera quadriculada els punts no tenen amo, però avui per avui l'únic rival de Marc Márquez és ell mateix. En plena forma, portant l'Honda per on vol i com vol, el líder del mundial està a un altre nivell. Encara masegats, s'hi esforcen a contradir-ho tant Jorge Lorenzo com Dani Pedrosa, però la facilitat amb què li surten els temps al cerverí fa por.

A Indianapolis, quatre sessions i quatre millors temps, rematant la feina amb una qualificació estratosfèrica: sortint i marcant dos 1:38.4 seguits –aleshores, les dues millors voltes de tot el cap de setmana– i, en la segona tanda, trencant la barrera de l'1:38 i deixant el nou rècord de la pista en 1:37.958, quasi un segon més ràpid que l'anterior 1:38.813 de Pedrosa. Tot plegat, amb goma tova.

Amb la dura, la de cursa, el ritme bo sembla apuntar a l'1:39, i aquí tant Lorenzo com Pedrosa s'hi han mogut –també Crutchlow i Bradl, que va caure en la qualificació i va veure escapçat el seu bon cap de setmana, si bé en menor mesura–. La clau, tant per les condicions físiques del mallorquí i del de Castellar com pel comportament dels neumàtics en un traçat amb dos asfalts diferents, serà veure qui és capaç d'allargar-lo més. Quant a Aleix Espargaró, una caiguda en la part final de la quarta sessió va obligar-lo a anar a la clínica mòbil i, amb una mà molt masegada, amb prou feines va poder ser a temps d'acabar la Q1. Va sortir, però va quedar-se a 0,026 segons d'entrar a la Q2. El més important, avui, veure com es troba.

Amb fonament

Si bé Scott Redding va prendre-li la posició preferent per tot just 0,027 mil·lèsimes, el cert és que Pol Espargaró va fer molt bona cara, pilotant agressiu i confiat. Com ell, tant Tito Rabat com Jordi Torres apunten alt per a la cursa d'avui. El 2011, el barceloní va assolir aquí el seu primer podi en la categoria mitjana.

I en Moto 3, triplet català amb Rins, Márquez i Maverick copant la primera línia. Després d'uns lliures més aviat discrets, el ritme de Rins va ser realment molt bo –sis girs en 1:47 mitjos–, igual com ho havia estat el de Maverick en els entrenaments previs. Ells semblen els homes a batre, amb el permís de Márquez i de Salom, és clar. El mallorquí va caure obrint gas en el primer revolt i, si bé va tornar a l'entrenament, no va poder passar del desè lloc. Físicament, no semblava patir res greu, per bé que tenia un turmell tocat.

Hi havia molts pilots fent el ruc i m'han malmès les voltes. Però sabem que tenim ritme
Maverick Viñales
L'important és no precipitar-se, tot i saber que no ens podem relaxar. Hem de millorar la moto en algunes coses
Dani Pedrosa
Ho he donat tot. Aquesta és una pista on perdem molt a cada volta, però espero mantenir un bon ritme
Jorge Lorenzo
A una volta tenia molta adherència i he sortit a treure-li tot el profit. A veure ara com acabem la cursa, de gomes
Marc Márquez
Hem tocat un parell de cosetes de la moto i hem rodat bastant bé. Però, vaja, la cursa serà en grup, com sempre
Àlex Rins
Estem contents. Hem trobat el fil després de la caiguda de divendres i penso que tenim un bon ritme
Pol Espargaró
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)