Més motor

“Em mereixia la victòria”

Nani Roma. Dues vegades vencedor del Dakar (1 en motos i 1 en cotxes)

Nani Roma va esperar uns instants a dins de l'habitacle del Mini que ha compartit amb Michel Perin durant dues setmanes. Moments íntims viscuts en públic, llàgrimes d'alliberament després de dues setmanes de concentració a dins del cotxe, de tensió a fora. Michel Perin (57 anys i quatre Dakar guanyats amb Pierre Lartigue en l'època de Citroën) li va deixar tot el protagonisme. I Nani va baixar del Mini eixugant-se els ulls. Braços al cel, abraçada amb la seva dona, Rosa Romero, i amb Sven Quandt –el patró d'X-Raid– i un parell de gestos de cordialitat amb Peterhansel, que segur que a Quandt també el van alliberar.

“Em mereixia aquesta victòria. Ha estat una cursa molt difícil, en què he suportat molta pressió i he hagut de gestionar un entorn molt complex. A l'arribada m'he emocionat perquè aquests últims dies he acumulat molta tensió”, explicava el pilot osonenc.

Totalment just

“Ens pressionaven per empènyer-nos a cometre un error, però no hi hem caigut”, constatava el guanyador del Dakar, que considera el títol “totalment just”. “Hem fet una cursa impecable –prosseguia–, només hem comès petits errors al llarg de dies molt complicats, sota una pressió tremenda. Per tot això, aquest triomf ha estat molt més difícil que el de fa deu anys en moto.”

Roma va tenir paraules d'agraïment per al seu copilot, Michel Perin –“ha estat fenomenal”– i per als responsables del seu cotxe –“ha funcionat de manera impecable”– però, sobretot, va tenir un record per Henri Magne, el seu primer copilot en raids, que va morir al costat de Roma en un accident al raid del Marroc, el 2006: “Ell ja havia guanyat el Dakar [1997 amb Shinozuka i 2000 amb Schlesser] i sempre em deia com n'era de bonic. No ho podem celebrar junts, però el meu primer pensament ha estat per a ell.”

Peterhansel se n'anirà

Al contrari que Roma, que en una entrevista a El 9 abans del Dakar va explicar que estava a punt de renovar amb X-Raid per més d'un any, Stephane Peterhansel deixarà l'equip alemany per afegir-se al projecte de Peugeot –està per confirmar si serà amb un bugui amb aspecte de Peugeot 2008– on les últimes informacions el situen al costat de Carlos Sainz i Sébastien Loeb per al Dakar 2015.

ALLIBERAT

“El triomf és just perquè hem fet una cursa impecable, tan sols amb petits errors”

ESTRÈS

“Ens pressionaven per empènyer-nos a cometre un error, però no hi hem caigut”
He remuntat del cinquè al tercer lloc. Sense penalització, tot hauria estat diferent
Nasser Al-Attiyah

HENRI MAGNE

“Sempre em deia com és de bonic guanyar el Dakar. El meu pensament ha estat per a ell”
He disfrutat del pilotatge, però això no treu que em sento una mica frustrat amb el resultat final
Stéphane Peterhansel
Nani és amic meu i m'alegro de veure'l tan feliç. Hi somiava des de fa deu anys, quan va començar en cotxes
Stéphane Peterhansel
Ens hem divertit molt i estic content perquè ha estat un gran ral·li. Hem après molt i això és important
Orlando Terranova
Hem de ser realistes. No tenim un rendiment equiparable al dels Mini aquest any
Giniel de Villiers

Nani carrega contra els que li treuen mèrits

Nani Roma, visiblement enfadat, carregava fort a última hora de dijous contra els qui posaven en dubte els mèrits que ha fet en aquest Dakar. Fins i tot no se'n va estar de criticar el mateix director de la prova, Etienne Lavigne: “Depèn del cognom que tinguis tens més valor. Segur que a Lavigne li toca els nassos que Nani Roma sigui líder. Li agradaria més un altre. Lavigne no entén res de res.” I també deia que si, fos francès, tot seria diferent: “Tot el treball que hem fet, estar vuit dies líders, l'ambient hostil... He tingut la sensació que estava on estava per casualitat, però resulta que el tercer classificat estava a una hora. Hem fet una supercursa.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)