Motociclisme

Márquez, en un nou escenari

Igual com en el seu segon any a Moto 2, Marc Márquez haurà d'afrontar l'inici de la segona temporada de Moto GP amb un dèficit de pretemporada respecte als seus rivals. En aquesta ocasió, perquè es va trencar el peroné fent dirt track, fet que li ha fet perdre sis dels nou dies de testos. Per això el seu rendiment en la primera cursa és fins a cert punt una incògnita.

“Lògicament m'agradaria arribar a Losail més preparat. Haurem de tenir paciència, sobretot en els primers entrenaments”, explicava el cerverí. De tota manera, i els rivals ho saben bé, en el seu cas tot s'ha d'agafar amb pinces. Aquell debut del 2012, sense haver fet pretemporada a causa del problema que tenia de visió, el va enllestir amb una victòria. I enguany, no s'ha de perdre de vista, va poder ser en el primer test, la primera setmana de febrer. I va ser el més ràpid. “Malgrat les circumstàncies, tenim la tranquil·litat que en el test a Sepang va anar molt bé i vam poder provar força coses.”

En aquest sentit, el campió del món s'explicava: “La moto d'aquest 2014 és bastant semblant. El xassís i el basculant són una mica diferents, però penso que hem millorat.” Per tot plegat, emmarcava de manera conservadora el seu objectiu per a aquest primer diumenge. “L'important serà sumar alguns punts i tractar d'arribar a Austin [13 abril] en perfectes condicions.”

Situació desconeguda

Més enllà del present immediat, aquest mundial que avui comença serà el primer en què Márquez haurà de defensar títol, perquè en els altres dos campionats assolits va pujar de categoria l'any següent. I, ho sap, no serà el mateix. “La pressió hi serà. La pressió de ser el campió, la de defensar el títol. I haurem d'estar molt atents, perquè aquesta vegada ja des del primer entrenament tot el món ens mirarà.” En altres paraules, si en la primera meitat del passat campionat a Márquez el respectaven però no el temien, ara serà diferent. Un nou desafiament per al 93. “Sé que sóc el campió i que la meva obligació és defensar el títol. És el que intentarem”, deia, abrigat amb pell de be.

La pressió hi serà. La pressió de ser el campió, la de defensar el títol. I haurem d'estar molt atents, perquè aquesta vegada, ja des del primer entrenament, tot el món ens mirarà
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)